Több évtizedes csúcson a foglalkoztatottság

Nyitrai Zsolt Füzesabonyban vett részt a május elseje alkalmából tartott rendezvényen, majd a kömlői majálison beszélt arról, hogy az utóbbi hét év során 700 ezer új munkahely létesült hazánkban.

Több évtizedes csúcson a foglalkoztatottság

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Kömlő országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, s arról szólt: nagy öröm számára, hogy részt vehet Heves megye legnagyobb majálisán.

A munka ünnepe kapcsán elmondta: ma 4,4 millió ember dolgozhat Magyarországon, és míg 2010-ben 12 százalékos volt a munkanélküliség, addig az idén 4,5 százalékra csökkent ez az arány. Mindeközben a minimálbér 15 százalékkal, a szakmunkás minimálbér 25 százalékkal emelkedett.

Hozzátette: a megyében is egyre több álláshely létesül a befektetések révén, az Apollo Tyres és a ZF Hungária beruházásaival több ezer munkahelyen kínálnak munkát. Így aztán elmondható – folytatta -, hogy aki dolgozni akar Magyarországon, az meg is teheti. Mindez összhangban van azzal a filozófiával, hogy a Kormány segély helyett munkát ad az embereknek – fejtette ki.

Szólt arról is, hogy ez a kép azért nem ennyire szép és tiszta, hiszen Brüsszel folyamatosan támadja a magyar döntéseket: az adócsökkentést, a közmunkát, az energiapolitikát, ezáltal a rezsiköltségek mérséklését.

Ezeket az intézkedéseket meg kell védenünk – mondta Nyitrai Zsolt -, ezért arra kérem Önöket, minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultáción, és küldjék vissza a kérdőíveket, hogy megismerjük a véleményüket.

A képviselő beszélt arról is, hogy az Országgyűlésben hamarosan elkezdődik a 2018-as év költségvetésének tárgyalása, amely egyértelműen a munkavállalók költségvetése lesz!

Végül Nyitrai Zsolt – a helyi közéleti szereplők, képviselők javaslatára – átadta Márkus Jánosnénak az Országgyűlési képviselői elismerést, amelyet a kömlői önkormányzatnál végzett tevékenységéért, valamit a civil szervezetekben végzett kiváló munkájáért vehetett át.