Ismét Egerben vannak a fiatal amerikai politikusok

Idén ismét fiatal amerikai politikusokból álló küldöttséget fogad Eger városa, ám a program nyitányaként Nyitrai Zsolt Budapesten látta vendégül a delegációt, akiknek bemutatta a Parlament épületét is.

TV Eger

Az ACYPL, a Fiatal Amerikai Politikusok Egyesülete és a CEC Government Relations szervezésében kerül sor arra találkozóra, amelynek keretében lehetőség nyílik majd a helyi és megyei politikai vezetőkkel való találkozásra, az egri gasztrokultúrával való megismerkedésre.

Az ifjú tengerentúli politikusok május 16. és 18. között immár harmadik alkalommal látogatnak a városba.

Ismét Egerben vannak a fiatal amerikai politikusok

A küldöttséget még Budapesten fogadta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, aki a Parlament épületében kalauzolta a hét fős csoportot.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, a találkozó, illetve a csereprogram célja, hogy megismertesse az amerikai delegáció tagjait a magyar politikai rendszerrel, berendezkedéssel, az állam intézményeivel és főbb közéleti szereplőivel mind országos, mind önkormányzati szinten.

Beszélt egyebek mellett arról is, hogy Eger nemrégiben vált egyetemvárossá, így természetesen szóba került az a kérdés is, hogy miként lehetne további fejlődést elérni a tudományos és a felsőoktatási együttműködés kapcsán.

Kedden este Habis László polgármester köszöntötte a küldöttséget az egri Városházán. Pohárköszöntőjében méltatta az együttműködés fontosságát, majd megismertette a vendégeket azzal a pályázattal, amelynek révén 2023-ban Eger lehet Európa Kulturális Fővárosa.

A következő napon a vendégek megismerkedtek Eger nevezetességeivel, megtekintették a megszépült Dobó teret, a Török fürdőt, a Bazilikát, majd Gál Tibor borait is megkóstolhatták.

A csoport látogatást tett az Eszterházy Károly Egyetemen, de találkozott a megye vezetőivel is.