Magyarország biztonsága a tét

A legsikeresebb nemzeti konzultáció zajlik hazánkban, eddig másfél millióan nyilvánítottak véleményt s támogatták a kormányt Brüsszel támadásával szemben – jelentette ki Nyitrai Zsolt azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet az Egri Polgárok Házában közösen tartott Mikola István külgazdasági és külügyi államtitkárral egy egri konzultációs lakossági fórum előtt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű országjárás keretében szervezett egri lakossági fórumot megelőzően úgy fogalmazott: “Meg fogjuk védeni az igazunkat, meg fogjuk védeni a hazánkat. Egyre többen látják, hogy ebben a kérdésben nekünk van igazunk.”

Mint mondta, az ország 130 pontján tartanak kormánypárti politikusok, közéleti szereplők fórumokat a nemzeti konzultációval kapcsolatban. Igyekeznek minél több helyre eljutni egyrészt azért, hogy megismertessék az emberekkel, hogy milyen kérdésekben folynak viták Brüsszellel, és ezek hátterében mi áll. Másrészt – mint folytatta – szeretnék meghallgatni az emberek véleményét.

Magyarország biztonsága a tét

Ezúttal – folytatta a képviselő – öt témában: az adócsökkentés, a munkahelyteremtés, a rezsicsökkentés, a migráció és a civilek külföldi támogatásának ügyében indított párbeszédet a kormány. Mindezt azért teszi, hogy az emberek támogatásával megvédjük nemzeti hatáskörünket, önrendelkezésünket ezekben a fontos kérdésekben is – tette hozzá.

A nemzeti konzultáció tehát éppen ezen vívmányaink – így az adó- és rezsicsökkentés, valamint határaink biztonsága –  védelmét szolgálja Brüsszellel szemben, ami arra ösztönzi a kormányt, hogy folytassa eddigi bevándorlási politikáját – hangsúlyozta a honatya.

Nyitrai Zsolt bejelentette: a mostani a legsikeresebb nemzeti konzultáció, hiszen másfél millió ember töltötte már ki a kérdőíveket, 6 százalékuk interneten, a többiek pedig a hagyományos módon, papíron. Szólt arról is, hogy május végéig még van lehetőség véleményt mondani a feltett öt témakör kapcsán.

A fórumon a házigazda országgyűlési képviselő köszöntötte Mikola Istvánt és a szépszámú közönséget, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz és a KDNP mindig is fontosnak tartotta a párbeszédet az emberekkel nem csak kormányon, de annak idején ellenzékben is.

Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár személyes hangvételű beszámolójában beszélt azokról a külföldi utazásairól, melyek célja, hogy hozzájáruljon Magyarország biztonságának védelméhez. Külön szólt azokról az erőfeszítésekről, melyek segítik megvédeni hazánk jó hírét és igazát a Brüsszelből és egyes amerikai körök részéről érkező politikai támadások ellen.

Kifejtette: Magyarország vitathatatlan gazdasági sikereket ért el, eredményeinket pedig a családok támogatásával, szociális intézkedésekkel, identitánsunk erősítésével kell megerősíteni. Azért is kell támogatnunk a kormány és a kormányfő migrációs politikáját, hogy hosszú távon is segítsük az itt élő emberek boldogulását.

Az államtitkár hangsúlyozta: ahhoz, hogy a nemzet felül tudjon kerekedni a kríziseken, jó kondícióban kell lennünk. Igen harcias világban élünk – folytatta – ezért szükség van öntudatunk erősítésére, a szolidaritásra, valamint a stabil családokra és minél több gyermekre – fejtette ki.

Mikola István szólt arról is, hiába szidtak minket pár éve migrációs politikánk miatt, ma már sok ország – az olaszok, osztrákok, skandinávok – követi példánkat, hogy gátat szabjanak a bevándorlásnak, és megvédjék Európát.

Habis László polgármester egy személyes élményét osztotta meg a jelenlévőkkel. Egy Malmőben élő magyar ismerőse mesélt neki a mostani kinti viszonyokról: a bevándorlók által elkövetett élet elleni bűncselekmények, gyújtogatások ugrásszerű növekedéséről, valamint arról, hogy ha igazán fel akar töltődni, akkor Feri bácsi mindig Egerbe látogat.

Nyitrai Zsolt összegzésül elmondta: Soros György terve az, hogy évente 1 millió bevándorlót telepítsen le Európában, de mi ellenállunk ennek a törekvésnek. Hiába támadja az Európai Bizottság hazánkat mindenféle eljárással, nem kell félnünk, mert az eljárás alkalmat ad Magyarországnak arra, hogy kifejtse álláspontját, mi pedig biztosak vagyunk az igazunkban! – szögezte le a honatya.

Mindehhez hozzátette, Eger a turisták kedvelt célpontja, ám senki sem utazik olyan helyre, ahol veszélyhelyzet és terror van. Párizs a robbantások miatt másfél millió turistát vesztett, mi pedig azt akarjuk, hogy minél többen látogassanak el hozzánk.