Egri Bikavért kóstoltak a Pesti Vigadóban

Hungarikum kóstoló címmel mutatták be a napokban hazánk első hungarikummá nyilvánított vörösborát a Pesti Vigadóban. Az eseményen húsz egri borászat negyven Egri Bikavérét kóstolhatták meg a jelenlévő hírességek és szakemberek.

TV Eger

Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke köszöntőjében elmondta, a rendezvényen szeretnék tovább növelni a borvidék és a Egri Bikavér presztízsét, hiszen Magyarországon ez az első olyan vörösbor, amely kiérdemelte a védjegy használatának jogát.

Egri Bikavért kóstoltak a Pesti Vigadóban

Mága Zoltán világhírű hegedűművész arról szólt, hogy ötödik újévi koncertjén ismét az egri Juhász testvérek borát itta a 13 ezres közönség, ezzel pedig Guinness-rekordot értek el.

Andy Vajna producer, filmügyi kormánybiztos, aki évről évre egri borokat és jó hírünket viszi a Cannes-i Filmfesztiválra, a rendezvényen azt mondta: az idei esztendőben főként az Egri Bikavérre összpontosult a figyelem, és elfogultság nélkül állíthatja, hogy a világhírű rendezők, filmsztárok, forgalmazók mindig dicsérik az egri nedűket, melyeket nagyon megszerettek az elmúlt évek során.

Koltai Lajos művészeti igazgató a kóstolón kijelentette: az Európa Kulturális Fővárosa pályázat erős bástyája lesz az egri bor, hiszen a fény melege, amely a szőlőt táplálja, és a városra jellemző humánum együtt teremti meg ezt a különleges nedűt.

Habis László egri polgármester a borászok nemzetközi sikereit, eredményeit osztotta meg a vendégekkel, míg Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője pedig arra kérte a jelenlévőket: legyenek az Egri Borvidék szövetségesei, népszerűsítsék kiváló borainkat itthon és külföldön egyaránt, mert újra egy kiemelkedő borról beszélhetünk, amely mostantól a hungarikum címet is viseli.

Mint hozzátette: ha a főváros közgyűlése elfogadja a javaslatot, Budapest bora az Egri Bikavér lehet, így tovább nőhet a borvidék zászlóshajójának népszerűsége.