M25 MOST! Nem késhet az összekötő út építése

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője péntek délután napirend utáni felszólalásában az Egert az autópályával összekötő M25-ös út megvalósulásáról beszélt a Parlamentben.

M25 MOST! Nem késhet az összekötő út építése

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, az egriek és a város környékén lakók régi álma, hogy végre megépüljön az Egert az autópályával összekötő M25-ös út. Ez a szakasz mintegy 15-20 perccel rövidítené le Eger és Budapest között az utazási időt, növelné az utazás biztonságát és minőségét, továbbá tehermentesítené a környező települések forgalmát is.

Mint hozzátette: Eger a belföldi és külföldi turisták egyik legkedveltebb célpontja, itt található a leglátogatottabb vidéki múzeum, az egri vár, van Bazilikánk, Líceumunk, vannak kiváló boraink és gyógyvizeink. Ezért is elengedhetetlen a közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése.

Az összekötő út építéséről “papírunk” is van – mondta a honatya -, ugyanis a Modern Városok Program keretében Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a tervet, melynek eredményeként az eddig 2×1 helyett 2×2 sávos szakasz épülne az autópályáig. Az előkészületek már elkezdődtek, és jól haladnak – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

Ugyanakkor – folytatta – a Jobbik egyik országgyűlési képviselője az út nyomvonalának újratervezését javasolta, amely hosszú időre elodázná a beruházás megvalósítását.

„Ha valaki segíteni nem tud, legalább ne ártson!” – jelentette ki a képviselő az ötlet kapcsán.

Az egri honatya beszámolt arról, hogy „M25 MOST!” címmel internetes petíció indult a városban annak érdekében, hogy az eredeti ütemezéssel, időben készülhessen el az út, hiszen a városnak nincs több ideje a várakozásra. A kezdeményezést már több ezren támogatták és számuk napról napra növekszik – tette hozzá.

Eger pillanatai drágák, és csak az eredeti megoldás nyithat utat késlekedés nélkül a fejlődéshez, a beruházás megvalósításához. Bízom benne, hogy hamarosan sor kerülhet az alapkőletételére és a beruházás hivatalos indítására is, hogy végre megvalósulhasson az egriek és Eger környékiek régi álma – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt parlamenti felszólalásában.