A kormány segít az iskolai évkezdés terheinek csökkentésében

Az iskolai évkezdés jelentős anyagi terhet jelent a családoknak, a kormány segít abban, hogy ez csökkenjen – mondta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden a Pest megyei Pilisen, ahol átadták a Gubányi Károly Általános Iskola felújított mosdóját.

Az iskolamosdók felújításának programját – amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinálásával valósul meg – több cég is támogatja, köztük az Unilever Magyarország Kft. Idén öt iskolában sikerült felújítani a mosdókat.
A miniszterelnöki megbízott a családokat segítő intézkedések között említette, hogy már az elsőtől a kilencedik évfolyamig térítésmentes vagy kedvezményes az étkezés, ebben a támogatásban több mint hatszázezer gyermek részesül.

Nyitrai Zsolt kitért arra is, hogy a mindennapos testnevelés bevezetése a gyermekek egészségét szolgálja, ehhez a kormány megteremti a feltételeket, így tornatermek, tantermek és uszodák épülnek.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt: nemcsak az összefogás példamutató, amellyel a felújítás, illetve anyagi fedezetének biztosítása megvalósult, hanem az iskola közössége is, mivel „kampányolniuk” kellett, hogy a pályázaton sikeresek lehessenek.

A kormány segít az iskolai évkezdés terheinek csökkentésében