Kutyabarát Város Programot indított Eger

Egy ország és egy város fejlettségét határozza meg, hogyan bánik az állatokkal. Egerben jelenleg négyezer négylábú él, éppen ezért Kutyabarát Város Program indításáról döntött a közgyűlés – jelentette be számos kutya társaságában Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője az Érsekkertben.

TV Eger

A programra a város költségvetéséből összesen 4 millió forintot különítettek el, amit főképp futtatók kialakítására szeretnének fordítani. Nyolc új kutyafuttató kialakítását tervezik a már 2 meglévő mellé. Célunk, hogy minden kutyatartó lakókörnyezetében könnyen elérhetőek legyenek a futtatók. Arra, hogy hol kerüljenek kialakításra, az interneten lehet szavazni a www.kutyabarat.eger.hu oldalon, valamint a facebook-on. Eddig közel 500 szavazat érkezett!

Kutyabarát Város Programot indított Eger

Ennyivel viszont még nem elégedtünk meg – tette hozzá Nyitrai Zsolt. A Városgondozás 15 db új helyszínre, gyűjtőedényeket helyezett el, 5 régebbi típusú edényt kicseréltek, valamint a kisállat boltok és állatvédők segítségével 2000 db kutyaürülék gyűjtőszettet osztottak szét az egri lakosok között a tiszta környezetért. A program célja a szemléletformálás valamint az, hogy kutyatartók és nem kutyatartók békében tudjanak együtt élni.

Kutyabarát Város Programot indított Eger

Kovács Cs. Tamás Eger önkormányzati képviselője a bejelentésen hozzátette, a Fidelitas már tavaly kezdeményezte az előrelépést a kutyabarát város programért, amikor döbbenve tapasztalták, hogy az Érsekkertben nem lehet kutyát sétáltatni. Lépéseket tettek és módosították a rendeletet, aminek eredményeképpen pórázon már szaladhatnak a kutyák a parkban. A most bejelentett lépésekkel még jobban elősegítik a jobb környezet kialakításá a négylábúak és gazdáik számára.

Az Állatokat Védjük Együtt Alapítvánnyal közösen dolgoznak a jobb körülményekért, Társy Diána az alapítvány elnöke hozzátette, elindítják a „Jó gazda program”-ot. Ingyenesen juttatnak el tananyagot óvodásoknak és kisiskolásoknak a felelős állattartásért, valamint előadásokat is tartanak a jövőben.