Jól halad a történelmi beruházás, átadták az első körforgalmat

Eger történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztése zajlik, valamint elmondhatjuk, hogy a várost az autópályával összekötő út építése immár visszavonhatatlanul elindult – jelentette ki Nyitrai Zsolt a 25-ös számú úthoz kapcsolódó körforgalom átadásán.

TV Eger

Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta, a körforgalom elkészültével viszonylag rövid időn belül sikerült visszaadni a közlekedőknek a területet, amely ezentúl biztonságosabban használható. Hozzátette: ez az első fontos állomása annak a történelmi infrastrukturális fejlesztésnek, amelynek célja, hogy több évtizedes várakozás után végre összekösse a megyeszékhelyet az autópályával.

Jól halad a történelmi beruházás, átadták az első körforgalmat

Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy a sikeres pályázat után 1 milliárdos beruházás első ütemében 22 elem (járdák, utak, kerékpárutak felújítása, buszmegállók létesítése), míg a jövő évtől újabb 10 elem valósul majd meg. Ennek következtében Lajosvárostól Felnémetig a járdák, utak korszerűsítésén túl megoldódik a déli iparterület csapadékelvezetésének gondja is. Az elvégzett munkálatok eddig is koncentráltan és gyors ütemben valósultak meg. Köszönet illeti az egri polgárokat a türelemért! Ám az átmeneti kényelmetlenség nem lesz hiábavaló – fejtette ki.

Egert az M3-assal összekötő út megépítésével régi álmunk válik valóra, hiszem az M25-ös összekötő közelebb hozzá városunkat hazánk fővárosához: az Eger és Budapest közötti szakasz rövidebbé, gyorsabbá, biztonságosabbá válik majd a jövőben.

Jól halad a történelmi beruházás, átadták az első körforgalmat

Örömmel számolhatok be arról – folytatta -, hogy minden az ütemterv szerint halad, folyik az építkezés, a közmű, valamint a vezetékek áthelyezése a városon belül és kívül is. Így az Egert az autópályával összekötő út megvalósulását immár semmilyen körülmény nem akadályozhatja meg – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Habis László, Eger polgármestere arról számolt be, hogy a négy új körforgalom közepére művészeti alkotásokat terveznek. Ennek kapcsán egy ötletpályázatot írnak ki, amely arra lesz hivatott, hogy a város szőlő és bor, illetve fürdőváros jellegét jelképezze ezen térplasztikák segítségével.