Tájékoztató kiadvány mutatja be a polgárőrség eredményeit

A kiegyensúlyozott közbiztonság fenntartása összetett feladat, amely minden nap jelentős kihívást jelent a rendvédelmi szervek állománya számára – erőfeszítéseiknek köszönhetően Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Hazánkban több mint 62.000 polgárőr teljesít szolgálatot, önkéntesen őrzik a rendet, segítik az állampolgárokat, közreműködnek a határőrizeti feladatok ellátásában.

Magyarország Kormánya kiemelten fontosnak tartja munkájukat, stratégiai partnerének tekinti a polgárőr szervezeteket tömörítő Országos Polgárőr Szövetséget.

Az elmúlt években a kormány megerősítette a polgárőrök jogosítványait, működési támogatással és eszközök beszerzésével támogatta tevékenységüket.

A rendszerváltozás óta az elmúlt hét esztendőben járult hozzá a kormányzat a legnagyobb mértékben polgárőr szervezetek működéséhez.

A kormányzati támogatásnak köszönhetően a polgárőrség eszközparkja egyre korszerűbb, a polgárőrök létszáma folyamatosan emelkedik, mindez javítja a bűnmegelőzés hatékonyságát.

Napjainkra a polgárőrök a rendvédelem meghatározó szereplőivé váltak.

A kormány ezúton is köszönetét fejezi ki a polgárőröknek, valamint az Országos Polgárőr Szövetségnek az évek óta tartó együttműködésért!

A polgárőrség eredményeit kormányzati tájékoztató kiadvány mutatja be, amely a www.kormany.hu oldalon is elérhető. A füzet minden polgárőrhöz eljut.

Nyitrai Zsolt
miniszterelnöki megbízott

(Kormányzati Tájékoztatási Központ)