A kormány továbbra is támogatja a polgárőröket!

Köszönet illeti azokat a polgárőröket, akik szabadidejüket önzetlenül feláldozva tesznek településeink közbiztonságáért, vagy éppen határaink védelméért – jelentette ki szerdán Nyitrai Zsolt a Magyar Polgárőr Szövetség országjárásának egri állomásán, az egri Megyeházán.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: kiváló ötletnek tartja, hogy az országos szövetség vezetősége konzultációra hívja minden megye polgárőreit, hogy együtt vegyék számba az elmúlt hét évben elért eredményeket, s meghatározzák a jövő feladatait.

Elmondta: az országban 62 ezer, Heves megyében pedig 3000 önkéntes ügyel településük közbiztonságára, illetve vesz rész határaink védelmében. Mint hozzátette, az elmúlt időszakban három területen is pozitív változás következett be a kormány és a polgárőrök együttműködésének következtében: az új törvényi szabályozás révén megerősödött a szövetség, amely hatékonyabbá tette munkájukat. A költségvetési döntéseknek megfelelően soha ennyi támogatást nem kaptak még a polgárőrök, végül pedig az infrastruktúra – technikai eszközök, gépjárművek biztosítása – miatt javultak az eredmények is.

A kormány továbbra is támogatja a polgárőröket!

Nyitrai Zsolt kifejtette: mindehhez társul, hogy az országos szövetség együttműködött a kormánnyal, a rendőrséggel, a polgármesterekkel és képviselőkkel, ez pedig nagyban hozzájárult sikeres működésükhöz. A honatya utalt arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külön is köszönetet mondott nekik azért, hogy aktívan vettek rész határaink védelmében.

Mint a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki biztos szólt arról is, hogy a jövőben is segíti az országos, illetve a megyei szövetségeket, ugyanakkor napirenden van egy újabb stratégiai együttműködési megállapodás aláírása is a kormány és az országos szövetség között – tette hozzá.

A kormány továbbra is támogatja a polgárőröket!

A honatya egyben köszönetet mondott a polgárőrök családtagjainak, hiszen az önkéntesek gyakran áldozzák fel estéjüket, éjszakájukat is azért, hogy felügyeljenek településük biztonságára. Örömteli hír, hogy egyre több fiatal jelentkezik soraikba, de az is, hogy folyamatosan erősítik határon túli kapcsolataikat – fejtette ki.

Nyitrai Zsolt ezt követően országgyűlési képviselői oklevelet adott át kiváló munkájáért Antal Csabának, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség alelnökének.

Túros András nyugalmazott rendőr-altábornagy, a Magyar Polgárőr Szövetség elnöke a találkozón beszámolt a 2011 és 2017 közötti évek eredményeiről, valamint további feladatairól. Egyebek mellett szólt arról is, hogy a belügyminisztérium nemrégiben ellenőrizte a Heves megyei szövetség gazdálkodását: példaértékűnek nevezte a náluk használt könyvelési rendszert, miközben azt javasolta a többi megyei szövetségnek, hogy vegyék át ők is ezt a bevált konstrukciót.

Az állami támogatási rendszer kapcsán elmondta, már 2010 előtt úgy gondolta, hogy a kormányváltás segíti majd a szövetség további munkáját, s az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy ezt jól gondolta. Az új kormány szakított az addigi gyakorlattal, törvényben határozta meg működési feltételeiket, ugyanakkor folyamatosan biztosította a szükséges anyagi forrásokat. A változások nyomán egyértelműen javult a helyzet, a statisztikák is világossá teszik, hogy Magyarországon a rendőrséggel közösen elérték, hogy jelentősen növekedjen a közbiztonság. Úgyhogy a jövő 2011-ben a Magyar Polgárőr Szövetség számára is elkezdődött – jelentette ki Túrós András.

A találkozón Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke beszélt a megyében feladatot teljesítő polgárőrök munkájáról, és beszámolt az elért eredményekről.