Ötéves az Egri Polgárok Háza

Bayer Zsolt író, publicista, a Fidesz alapító tagja volt a vendége az Egri Polgárok Háza 5. születésnapi rendezvényének szombat este. A díszvendéget a zsúfolásig megtelt Polgárok Háza fogadta.

TV Eger

Ötéves lett az Egri Polgárok Háza, a fél évtizedes működést ünnepelték meg szombat este. Nyitrai Zsolt, Eger országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott köszöntője során röviden értékelte az elmúlt öt évet, felidézte a kezdeteket, amikor 1994-ben a Katona téri irodában működött a párt helyi szervezete, majd a többszöri költözés után rátaláltak a Rákóczi úti épületre, a Polgárok Házára, ami méltó otthonnak bizonyul. Kiemelte – a Polgárok Háza mára a közösségi élet szerves részét képezi Egerben és a Felsővárosban egyaránt.

Ez idő alatt 784 rendezvényt tartottak a falak között, 90160-an fordultak meg benne, 30 lakógyűlést tartottak a környező társasházakban élők, 7540 adag kávé fogyott el, 2 porszívó kopott el, 7 darab esernyőt találtak, járt a házban mókus, gyík, egér, kecske, nyúl valamint kutya és nem utolsó sorban számos neves közéleti személyiség tett látogatást az évek alatt. Az ötödik születésnapra való tekintettel a Polgárok Háza átalakuláson is átesett, átrendezték, még otthonosabbá varázsolták a környezetet.

Ötéves az Egri Polgárok Háza

Bayer Zsolt író, publicista, a Fidesz alapító tagja volt a vendége az Egri Polgárok Háza 5. születésnapi rendezvényének szombat este, akivel Nyitrai Zsolt beszélgetett.

A díszvendéget, Bayer Zsoltot, publicistaként, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének birtokosaként mutatta be a közönségnek, akinek mindig markáns véleménye van. Ezen az estén Nyitrai Zsolt kérdezte őt gyerekkoráról, a kezdetekről, arról, hogyan alakult meg 1988. március 30-án a Fidesz, az azóta eltelt évekről és napjaink politikai, közéleti helyzetéről. A beszélgetés során kitekintett a világpolitikára is.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a kialakult migrációs helyzetről, azt válaszolta: nem szabad hagyni, hogy a magyar nép akarata ellenére bevándorlókat telepítsenek le az országba, meg kell őrizni identitásunkat, önállóságunkat. Nem szabad azt tenni, mint Nyugat-Európa, ami befogadja a migránsokat és ezzel feladja saját identitását, európai létét.

A mai magyar közélettel kapcsolatban a baloldalról és annak válságáról elmondta: „erre vártunk már 28 éve”. Kiemelte – ma hazánkban nincs normálisan működő és ütőképes baloldali párt, ami most van az tragédia, az MSZP önmaga paródiája, nem tudnak egységet alkotni és az SZDSZ-hez hasonló jövőt vizionált számukra. A Jobbikkal kapcsolatban elmondta, hogy teljesen hitelét vesztett párt lett, miközben a párt elnöke Hanukka alkalmából üdvözletet küld, a párt színeiben még mindig az Országgyűlés tagja az a Jobbikos képviselő, aki korábban holokauszt emlékművet gyalázott meg.

Véleménye szerint – most hazánkban az európai lét a tét, ne hagyjuk, hogy külföldről pénzelt szervezetek döntsenek a fejünk felett, nekünk kell eldönteni, hogy kivel akarunk élni. Szerencsére ma Magyarországnak olyan kormánya van, ami mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ez a 2018-as választás tétje is – zárta gondolatait.

A jó hangulatú est végén előkerült a négyemeletes születésnapi torta is, amelyet a jelenlévők Bayer Zsolt közreműködésével szeltek fel és fogyasztottak el.