Megnyílt az adventi jégpálya Füzesabonyban

Füzesabony 2014 óta 3 milliárd forint fejlesztési támogatást kapott, a város fejlődési pályára állt, miközben a helyi közösségek is megerősödtek – jelentette ki péntek este Nyitrai Zsolt az adventi jégpálya átadásán.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony országgyűlési képviselője elmondta: Nagy Csaba megválasztása után az új polgármesternek és csapatának első közösségépítő beruházása a jégpálya kialakítása volt. De míg az első évben bérelt, fedetlen helyen, addig most a település saját korszerű jégpályáján korcsolyázhatnak a helyiek és a környékbeliek.

Az új vezetés – tette hozzá – 2014 óta együttműködve a füzesabonyiakkal számos sikert ért el, hiszen 3 év alatt 3 milliárd forintnyi költségvetési és uniós támogatást kaptak, így hosszú idő után végre elindulhattak a fejlesztések. Megújultak az iskolák, pénzhez jutott a sportegyesület, miközben azon dolgozunk, hogy teljesüljön egyik fő célunk: legyen Füzesabony Északkelet-Magyarország logisztikai kapuja.

Megnyílt az adventi jégpálya Füzesabonyban

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, fontos lépés volt a település életében, amikor megkapta az Ipari Park címet, hiszen az ide települő cégek munkalehetőséget teremtenek majd a térségben élők számára. Ugyanakkor – folytatta – megkezdődött Füzesabony modern városközpontjának kialakítása: a döntés után elkészültek a tervek, a kivitelezés után pedig méltó városkép fogadja majd az látogatókat és a lakókat is.

Mint kifejtette: a település fejlődési pályára állt, erősödnek a helyi közösségek, a város most is karácsonyi fényekben úszik. A honatya szólt arról is, hogy a most átadott jégpályán a helyi iskolások a tanórák keretében ingyen korizhatnak, esténként pedig mindenkit szívesen látnak a most felavatott pályán.

Nyitrai Zsolt végül szeretetteljes Ádventet kívánt a megjelenteknek és a térség minden lakójának.

Miután Szemenyei Péter plébános atya megszentelte a pályát, több száz korcsolyázó özönlött a jégre és birtokába vette azt.