Adventi gyertyagyújtás Egerben és Andornaktályán

A harmadik adventi gyertya meggyújtásának alkalmából Nyitrai Zsolt mondott köszöntőt a helyiek, a civil szervezetek, az egyház és az önkormányzatok képviselőinek társaságában az egri Dobó téren és Andornaktályán vasárnap délután.

TV Eger

A fényárban úszó Dobó teret Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a vidék Magyarországának legszebb adventi terének nevezte, majd köszöntötte a rendezvényre ellátogató turistákat, helyi polgárokat és civileket, a hagyományőrzőket, a közéleti és egyházi vezetőket.

A képviselő 2017 országos eredményeinkről szólva kiemelte, hogy hazánk ebben az esztendőben rendezte meg Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét, a vizes világbajnokságot, amelyet végigszurkolhatta az egész ország, a megye és Eger, s amelyről a nemzetközi szervezők kijelentették: eddig ez volt a legjobban megrendezett vb!

Adventi gyertyagyújtás Egerben és Andornaktályán

A másik nagy siker, hogy – többgenerációs ország lévén – gondoltunk az idősekre is, így az idén először nyugdíjprémiumot vehettek át a szépkorúak, mindez jelzi mindannyiunk megbecsülését, tiszteletét.

Végül pedig nem kis erőfeszítések árán sikerült megvédenünk az ország határait, valamint keresztény értékeinket – fejtette ki a honatya.

Helyi sikerként említette, hogy végre épül az M25-ös összekötő út az autópálya közvetlen elérése érdekében, de azt is, hogy – Habis László egri polgármesterrel együttműködésben – Eger infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárdos támogatást nyert a város. A beruházással kapcsolatban elmondta, hogy a munkálatok már folynak, az előforduló kellemetlenségek miatti türelemért pedig az egész lakosságnak szeretnék köszönetet mondani – tette hozzá.

A legnagyobb eredmény azonban a kórházi nagyberuházás megvalósítása volt ebben az évben, amely még nem ért véget, hiszen célunk, hogy további fejlesztések, beszerzések révén biztosítsuk az itt élő emberek színvonalas egészségügyi ellátását – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A közeljövőben nagyon jó lenne – jelentette be a honatya – ha Egerbe hozhatnánk és kiállíthatnánk Székely Bertalan Egri nők című festményét, hogy az egriek is megismerkedhessenek ezzel az ikonikus, a város és a nemzet történelméhez kapcsolódó híres képpel.

Adventi gyertyagyújtás Egerben és Andornaktályán

Gált Tibor egri önkormányzati képviselő adventi köszöntője után, Aklan Béla Sándor evangélikus lelkész gyújtotta meg Egerben a harmadik gyertyát.

Nyitrai Zsolt, Andornaktálya országgyűlési képviselője a Böjti Ételek Fesztiváljának megnyitása, valamint a harmadik adventi gyertya meggyújtásának alkalmából mondott köszöntőt. Külön is üdvözölte Fülekkovácsi határon túli küldöttségét, a helyi lakosságot, az önkormányzatot, a civileket, a hagyományőrzőket és az intézményeket.

Mint elmondta, idén 7. alkalommal rendezik meg a településen a Böjti Ételek Fesztiválját, amely Magyarország legszerethetőbb adventi fesztiválja, hiszen egyszerre szól a közösségekről, a civilekről és a gasztronómiáról is. Nagy örömére szolgál, hogy immár 4. alkalommal köszöntheti a találkozó résztvevőit – tette hozzá.

Az év eredményeit értékelve emlékeztetett az Egert az autópályával összekötő M25-ös út építésére, amely a térséget és Andornaktályát is bekapcsolja az országos vérkeringésbe. Az építkezés miatt nagy a felfordulás, ezért türelmet és megértést kért a lakosságtól.

Nyitrai Zsolt szólt a folyamatban lévő és a tervezett fejlesztésekről is. Ezek közül is kiemelte a helyi ipari park kialakítására beadott 150 milliós pályázatot, amelynek jóvoltából új cégek jöhetnek a településre, mindezzel növelve a helyi adóbevételeket és a munkahelyek számát.

A képviselő ezt követően békés adventi várakozást és áldott karácsonyt kívánt a megjelenteknek.

Adventi gyertyagyújtás Egerben és Andornaktályán

Agócs Ottó, Fülekkovácsi polgármestere megköszönte a meghívást és a szívből áradó szeretetet, majd Vámosi László, Andornaktálya polgármestere szólt a jövő feladatairól. Az ipari parkon kívül a tervek között említette a Nagytálya és Andornaktálya között megépítendő kerékpárutat, több helyi utca felújítását, valamint a hamarosan elkészülő sportöltöző átadását.

A megnyitón Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselői elismerő oklevelet adott át Varga Józsefnek a helyi labdarúgó szakosztály és az utánpótlás nevelés érdekében kifejtett munkájáért.