Erős rendőrség, nagyobb biztonság

Minél erősebb a magyar rendőrség, annál nagyobb a közbiztonság! – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt azon az egri sajtótájékoztatón, ahol elhangzott az is: a hatékony működés és a gyors reagálás érdekében 55 új korszerű és biztonságos jármű áll szolgálatba a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékében.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: minél erősebb a rendőrség, minél korszerűbbek az eszközeik, annál hatékonyabban tudnak dolgozni, mindez pedig erősíti az ország közbiztonságát.

Az elmúlt évek sikereként említette, hogy 2010 óta 7000-el több rendőr teljesít szolgálatot hazánkban, ennek következtében a bűncselekmények száma csökkent, miközben a felderítettségi mutatók jelentős mértékben javultak. Az eredményességet tovább növelheti Heves megyében is a most átadott több mint félszáz új jármű – fejtette ki az országgyűlési képviselő.

55 új rendőrségi jármű érkezett Heves megyébe

Nyitrai Zsolt szólt a rendőrök életpálya modelljéről is, amely nagyban javítja a személyi állomány helyzetét, ugyanis 2019-ig 50 százalékkal nő majd a bérük.

A honatya külön is köszönetét fejezte ki a rendőröknek amiatt, hogy az illegális migráció elleni küzdelemből is kivették részüket, s közreműködtek az ország határainak védelmében.

Czinege László r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a járművek ünnepélyes átadásán szólt arról is, hogy a kormány a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek használatában lévő, elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos felváltásáról döntött.

Mint hozzátette: a beszerzések első ütemében 2017 végéig a járőr személygépkocsik amortizációs cseréje valósult meg, amelynek során Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók kerülnek használatba. Ezzel a Heves megyei rendőrségi gépjárművek átlagéletkora 5,8-ről, 2,5 évre csökkent.

A megyei rendőrfőkapitány szólt arról is, hogy a környezetbarát, biztonságos, a legújabb vezetést segítő rendszerekkel felszerelt autók hatékonyabbá teszik a kapitányság tevékenységét, majd átadta az új autók kulcsait szolgálatot teljesítő munkatársainak.