Együtt építi a közösséget Füzesabony és térsége

Az utóbbi négy évben a Füzesabonyba érkezett források a most elnyert fél milliárd forinttal már meghaladták a 4 milliárdos összeget – jelentette ki Nyitrai Zsolt az Építsük együtt a jövőt! – Közösségépítés Füzesabony térségében nevű pályázat kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony és térsége országgyűlési képviselője az újabb sikeres pályázattal összefüggésben utalt arra, hogy hosszú évtizedek egy helyben toporgása után 2014-től valóban megindult a város és környékének fejlődése. Bár a település jó adottságokkal rendelkezik, sokáig mégsem történt semmi a fejlesztések területén.

Ugyanakkor az utóbbi közel négy esztendőben 3,5 milliárdnyi támogatás érkezett a térségbe, a most bejelentett pályázati siker után pedig az az összeg már meghaladja a 4 milliárd forintot.

Együtt építi a közösséget Füzesabony és térsége

Ezúttal nem csak Füzesabony, hanem hat környező település, Besenyőtelek, Dormánd, Egerfarmos, Mezőszemere, Mezőtárkány és Szihalom is részesül a félmilliárdos forrásból, amelyet közösen, kiváló együttműködéssel és tervezéssel nyertek el a települések önkormányzatai.

A pályázat célja az volt – folytatta Nagy Csaba Füzesabony polgármestere –, hogy jó minőségű közszolgáltatásokat nyújtsanak az embereknek, támogassák a hátrányos helyzetű emberek, családok felzárkóztatását, valamint segítsék a társadalmi együttműködést az aktivitás fokozásával, a közösségek megerősítésével. Mint hozzátette: a polgármesterek összefogásával sikerült az elképzeléseket koordinálni.

Az érintett polgármesterek örömüknek adtak hangot, hogy Füzesabony vezetésével elindulhat a három éven át tartó projekt, amelynek nagy erénye, hogy mindenki érvényesíthette akaratát, sajátosságait és igényeit, így testreszabott pályázatot sikerült összeállítani. Többen is kiemelték a hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíj-programot, valamint azt, hogy a következő években könnyebb lesz színvonalas rendezvényeket szervezniük a településeknek.