Megújult az orvosi rendelő Demjénben

Átadták a tízmillió forintból megújult orvosi rendelőt Demjénben. Az egészségügyi intézmény hatszáz helyi lakos ellátását biztosítja.

TV Eger

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője az átadón kiemelte – rendkívül szerencsésnek érzi magát, mert Heves megye 1. sz. választókerületét képviselheti az országgyűlésben. Eger az ország egyik legszebb települése, rengeteg történelmi emlékkel, mindemellett számos természeti értékkel rendelkezik térsége.

Kiemelte – a választókerületnek szerethető települése Demjén is, ahol most sor kerül a megújult orvosi rendelő átadására, ezzel is jobb körülményeket biztosítva a helyieknek. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy őrizzük meg szűkebb és tágabb hazánkat, olyannak amilyennek szüleink és nagyszüleink hagyták ránk.

Megújult az orvosi rendelő Demjénben

Sok, közösen megvalósítandó feladat vár még a településre, ezen az úton már indultunk – tette hozzá a honatya. 2015 decemberében átadták a Demjént Egerszalókkal összekötő kerékpárutat, ami modern és biztonságos közlekedést biztosít a két keréken közlekedőknek, illetve az önkormányzat, az állam és a helyi vállalkozók összefogásával létrejött a demjéni tófürdő, ami jó hatást gyakorol a turizmusra.

A település tovább fejlődik: a közeljövőben 11 millió forintból megújul a községháza, 50 millió forintból pihenő és sétautak épülnek, folytatódik a kerékpárút fejlesztés 80 millió forint ráfordítással.

Hozzátette – ezek a fejlesztések egyszerre teszik jobbá a helyiek életét és az ide érkező turistákét.

Nyilvánvalóan a turizmus is csak akkor tud működni, hogy ha a nyugalom és a biztonság megmarad a következő időszakban is.

A községháza szomszédságában lévő orvosi rendelő épülete már jócskán megérett a felújításra. A település eddig saját forrásból nem tudott az épület modernizációjára költeni, de a Belügyminisztérium pályázatán sikeresen elnyert összegből most teljes körűen felújították azt. Így biztosítani tudják a 21. századi körülményeket a pácienseknek és az ott dolgozóknak egyaránt.

Átépítették a belső teret, ezzel komfortosabbá és célszerűbbé téve a helységet, valamint kicserélték a nyílászárókat és felújították az elektromos hálózatot is monda Fodor Géza polgármester.