Szijjártó Péter: Magyarország biztonsága a tét!

Szijjártó Péter a Széchenyi utcán találkozott az egri járókelőkkel, a helyi képviselőkkel, környékbeli polgármesterekkel. Kijelentette: Nyitrai Zsolt személyében olyan képviselőt küldhetnek a szavazók a parlamentbe, aki megvédi az országot és Egert a bevándorlóktól.

TV Eger

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a rögtönzött sajtótájékoztatón egyebek mellett elmondta, nagy örömére szolgál, hogy elfogadhatta Nyitrai Zsolt baráti meghívását, akivel korábban éveken át együtt dolgoztak, és azóta is kiváló a kapcsolatuk.

Hozzátette: jól ismeri tehát a politikust, így bátran javasolhatja a helyieknek, hogy április 8-án őt küldjék az Országgyűlésbe.

Szijjártó Péter: Magyarország biztonsága a tét!

Szólt arról is, hogy ma nagy vita zajlik a bevándorlás ügye körül, sok európai ország támogatja, hazánk viszont elutasítja a migrációt. Ha a magyar emberek nem kérnek a betelepítésből, olyan képviselőket kell küldeniük a törvényhozásba, akik megvédik az országot. Mint emlékeztetett, csak a kormány döntött a határvédelem, a kerítésépítés mellett, az összes ellenzéki párt ellene volt ezeknek a döntéseknek, a tét most az, hogy kikre bízzuk hazánk jövőjét –fejtette ki.

Az egri fejlesztések kapcsán Szijjártó Péter elmondta, hogy együttműködve a várossal és Nyitrai Zsolttal sikerült több száz új munkahelyet teremteni, elsősorban az autógyártással foglakozó nemzetközi vállalatok beruházásainak Egerbe csábításával. Ehhez hozzájárult a képzett munkaerő, az egyetem és a helyi szakképzés színvonala is – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, a Fidesz helyi jelöltje azt hangsúlyozta: nem véletlen, hogy a napokban sajtótájékoztatót tartottak  az egykori egri laktanyánál, hiszen Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a migránsokat az üresen álló laktanyákban kellene elhelyezi, így ha rajta múlna, a városnak is szembe kellene nézni a betelepítéssel.

A választás tétje tehát az, hogy megjelennek-e Egerben a migránsok, vagy olyan képviselőkre, illetve kormányra szavaznak, aki továbbra is megvédi Magyarországot – jelentette ki.

Szijjártó Péter a nap folyamán az egri és a füzesabonyi városi televízió stúdiójában is járt, ahol válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.