Bérlakás fiataloknak: 4 év alatt 4 milliárd Füzesabonynak!

Füzesabony az utóbbi négy évben minden eddiginél több, soha látott mértékű négymilliárdos támogatást kapott, a napokban pedig aláírták azt a szerződést, melynek alapján a városban tizenöt bérlakást alakítanak ki helyi fiatalok számára 200 millió forint értékben – jelentette be a településen tartott sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony és térsége országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a város több évtizedes egy helyben topogás után a 2014-es önkormányzati választások után végre elindult a dinamikus fejlődés útján, s ez a folyamat a jövőben is folytatódhat a szavazók bizalmából.

Bérlakás fiataloknak: 4 év alatt 4 milliárd Füzesabonynak!

Hangsúlyozta: a település négy esztendő alatt az átlagot jóval meghaladó módon, több mint négymilliárdos állami, kormányzati, illetve uniós támogatásban részesült. Ennek köszönhetően kezdődhet el egy modern, méltó városközpont kialakítása, így sikerült felújítani az óvodát, a bölcsődét, az iskolát és a sportcsarnokot is. Ugyanakkor a támogatás nélkül nem lehetett volna elnyerni az Ipari Park címet sem, ahová már beruházási források is érkeztek, elősegítve az új munkahelyek megteremtését.

Nyitrai Zsolt hozzátette, ha április 8-án a helyiek bizalmukról és támogatásukról biztosítják az eddigi terveket és elképzeléseket, akkor a fejlődés tovább folytatódhat a füzesabonyi családok életének javítása érdekében.

Nagy Csaba polgármester megköszönte a kormány és az országgyűlési képviselő eddigi segítségét, majd szólt az „Építs jövőt Füzesabonyban!” című pályázat aláírásáról, amely bérlakások kialakításáról is szól. Elmondta: 15 lakásban 26 (18-35 év közötti) fiatal két éven át csak a rezsit köteles fizetni, így támogatják önálló életkezdésüket a városban. A program része az az ösztönző rendszer is, mely alapján egy éven át húsz fiatal kap havi 52 ezer forintot, hogy támogassák őket egy-egy hiányszakma elsajátításában. Ugyancsak az ifjúság megtartását szolgálja az a projekt, melynek lényege: három éven át nyaranta nyelvtanfolyamokat szerveznek azoknak a diplomás fiataloknak, akik még nem szerezték meg a nyelvvizsgát.