Thummerer Vilmos vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet

Nyitrai Zsolt javaslatára Thummerer Vilmos egri borász kedden vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén nyújtott át elismeréseket Heves megyei szakembereknek.

Thummerer Vilmos vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének javaslatára magas rangú állami kitüntetésben részesült Thummerer Vilmos, az Egri borvidék itthon és külföldön is elismert borásza. A most kitüntetett szakember, a noszvaji Thummerer Pince alapítója és tulajdonosa a borászati kultúra fejlődését az elsők között mozdította elő Magyarországon.

Fazekas Sándor miniszter méltatásában egyebek mellett kiemelte a Thummerer család erőfeszítéseit, törhetetlen akaratát, kiváló szakmaiságát és azt az alázatot, amellyel a szőlőhöz, a borhoz viszonyulnak. Mint hozzátette, az egész borértő társadalom elismeri munkásságukat, ugyanakkor noszvaji pincéjükben a kiváló borok kóstolásán kívül erőt, hitet és magyarságot meríthetnek az oda látogatók.

Az ünnepségen több Heves megyei szakember kiváló munkáját is elismerte a földművelésügyi tárca.

Fasching Antal Díjat kapott Fister György, a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály főosztályvezető-helyettese, az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát kapta Leic József, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője.

Miniszteri Elismerő Okleveleket vehetett át a minisztertől Juhász Attila és Juhász Péter testvérpár, a Juhászvin Kft. tulajdonosai, ügyvezetői, valamint Varga István, Egerszalók polgármestere.