Egri fórum nyolc év sportsikereiről

Országjárás keretében Egerben tartottak fórumot az elmúlt évek sportsikereiről, amelyen Nyitrai Zsolt és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó szólt az elért eredményekről, s egy napvilágot látott kiadványról, amely stílszerűen a Hajrá, magyarok! címet viseli.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket, tanárokat, sportvezetőket, valamint Vári Attilát, aki az EMMI sportért felelős államtitkárságának munkatársaival és a Miniszterelnöki Kabinetirodával együtt szerkesztette a nyolc esztendő sportsikereiről szóló kiadványt.

Egri fórum nyolc év sportsikereiről

Az országjárás célja a párbeszéd, hogy a kormány képviselői találkozzanak azokkal a szakértőkkel, akik a sportban, a sportért dolgoznak: a rendezvényt minden megyében megszervezik, hogy az érintettek képet kapjanak az aktuális hírekről, illetve megbeszéljék a tennivalókat – mondta az országgyűlési képviselő.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány a sport területén három nagy célt tűzött ki maga elé: a mindennapos testnevelés bevezetését a diákok egészsége érdekében, illetve azt, hogy Magyarország presztízsét növelve egyre több világversenyt rendezzünk meg, hiszen a vizes vb vagy a Forma-1 budapesti futama az országra irányítja a nemzetközi figyelmet. A harmadik cél pedig a minőségi sport infrastruktúrájának megteremtése, ide tartozik az Egerben épülő Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont is – fejtette ki.

Egri fórum nyolc év sportsikereiről

Vári Attila a fórumon ismertette a kiadvány főbb témaköreit, meghallgatta a kérdéseket, véleményeket, és beszélgetett a megjelent szakemberekkel. Egyebek mellett kijelentette azt is, hogy ma már nincs olyan sportesemény, amelyet ne tudnánk megrendezni.