Mezőtárkány, Kömlő, Besenyőtelek: tavasszal elkészülhetnek a felújított utak

Kezdetét vette két útszakasz felújítása Mezőtárkány belterületén, valamint Kömlő és Besenyőtelek között. A gépek indításánál jelen volt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő.

TV Eger

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy hosszú évtizedek várakozása után végre elindulhatott az Egert az autópályával összekötő M25-ös út építése. Bár a baloldal kormányai megszegve ígéretüket semmit sem tettek a beruházás megvalósításáért, addig a Jobbik az utolsó pillanatban nyomvonalat változtatott volna, így késleltette, egyszersmind kockáztatta volna a fejlesztés megkezdését, ami súlyos bizonytalanságot okozott volna – tette hozzá.

Mezőtárkány, Kömlő, Besenyőtelek: tavasszal elkészülhetnek a felújított utak

A Fidesz viszont tartotta a szavát, Orbán Viktor és Eger megállapodást kötött az építkezés finanszírozására, sőt a miniszterelnök legutóbbi látogatásán egy plusz elkerülő út megvalósítására is ígéretet tett.

Nyitrai Zsolt ugyanakkor kifejtette azt is, hogy fontosnak tartják az alsóbbrendű utak állapotának folyamatos javítását is, ezért kezdik el most a munkálatokat Mezőtárkánynál, illetve Kömlő és Besenyőtelek között. A képviselő hozzátette: szeretné megköszönni a környéken élő lakosságnak, hogy türelemmel viselik az építkezéssel kapcsolatos kényelmetlenségeket, ám reméli, hogy a felújított út kárpótolja majd őket minden kellemetlenségért.

Mezőtárkány, Kömlő, Besenyőtelek: tavasszal elkészülhetnek a felújított utak

Szabó Zoltán, a közútkezelő megyei igazgatója a beruházás részleteiről beszélt, majd kijelentette: ha az időjárás is engedi, tavaszra elkészülhet mindkét most elkezdett útszakasz.

Az eseményeken jelen volt Tóthné Szabó Anita, Bozsik Csaba, Gönczi Mihály, valamint Turó Tamás, a beruházásban érintett települések polgármesterei.