Eger továbbra is számíthat a kormány támogatására!

Eger hazánk legszebb és leglátogatottabb vidéki városa, ezért el kell érnünk, hogy kiemelt turisztikai régió legyen, ugyanakkor a megyeszékhely továbbra is számíthat a kormány támogatására – jelentette ki az egri közgyűlésen Nyitrai Zsolt, akit ismét megválasztottak Eger és térsége országgyűlési képviselőjévé.

TV Eger

Nyitrai Zsolt napirend előtti felszólalásában az április 8-i választások kapcsán elmondta: az emberek erős legitimációt és felhatalmazást adtak az Országgyűlésnek és a kormánynak a munka folytatásához.

Köszönetemet fejezem ki azoknak, aki rész vettek a voksoláson, de azoknak is ígérem, akik most nem éltek demokratikus jogaikkal, hogy az Országgyűlésben mindenkit képviselni fogok, azokat is, akik mást tiszteltek meg a bizalmunkkal – jelentette ki.

Eger továbbra is számíthat a kormány támogatására!

A honatya ugyancsak köszönetét fejezte ki a választási bizottságoknak, a szavazókörökben és választási irodán dolgozó munkatársaknak, valamint a politikai ellenfeleinek is.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: április 8-án az ország döntött arról, nem akarja, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon, ugyanakkor kiállt amellett, hogy a településeken, így Egerben is folytatódjon a fejlődés.

Szólt arról is, hogy a kampány során sok javaslatot kaptak az emberektől, akik azt is elmondták, hogy mit kellene másképp csinálni. Ezeket a véleményeket megfogadjuk – tette hozzá.

Bár természetesen nem nyerhetünk meg minden pályázatot, igyekezni fogok segíteni abban, hogy Eger és polgárai minél több támogatáshoz jussanak, mert meggyőződésem, hogy Eger egy kivételes fejlődési pályán indult el. Hosszú évtizedek után végre elkezdődött az Egert az autópályával összekötő M25-ös út építése, pár hónap múlva elkezdik az első szakasz átadását. Gyorsabbá és biztonságosabbá válik a hozzánk vezető út, így több vállalkozás és turista jöhet a településre és a térségbe. Mindez új munkahelyek megteremtését eredményezi a következő időszakban – fejtette ki.

Előttünk a város, mögöttünk a kormány! – jelentette ki felszólalásában Nyitrai Zsolt. A város ugyanis továbbra is számíthat a kormány támogatására, ez így volt azelőtt és így lesz ezután is – mondta a képviselő.

Szólt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megígérte az M25-öshöz kapcsolódó egri elkerülő út megépítését, amely tehermentesíti Eger forgalmát: a beruházást előkészítő tárgyalások hamarosan megkezdődnek – jelentette be.

Nyitrai Zsolt beszélt arról is, hogy Eger az ország legszebb és leglátogatottabb városa, ezért el kell érnünk, hogy a város a kiemelt turisztikai régió része legyen. Így 5-6 éven belül újabb fejlődési lehetőségek nyílnak majd meg, s nem engedhetjük meg magunknak, hogy minderről lemaradjunk –fejtette ki az országgyűlési képviselő.