Egyre sikeresebbek a nyugdíjas-szövetkezetek

Az elmúlt nyolc hónap alatt 127 nyugdíjas-szövetkezet alakult országszerte 25 ezer taggal, ami jelzi az új foglalkoztatási forma sikerét – jelentette ki Nyitrai Zsolt az M1 Életkor című pénteki műsorában.

mediaklikk.hu

A miniszterelnöki megbízott szólt arról a műsorban, hogy a nyugdíjasok jobban járnak anyagilag, ha nem közvetlenül, hanem a szövetkezeten keresztül foglalkoztatja őket a munkáltató. A kormány ezzel az intézkedéssel támogatni szeretné a szépkorúakat – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt elmondta: nyolc hónap alatt 127 nyugdíjas-szövetkezet alakult közel 25 ezer fővel, ami egyértelműen jelzi a kezdeményezés sikerét. A Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Szövetsége (KÖZÉSZ) országjárásba kezdett, szakértőik felkeresnek minden megyét, hogy tájékoztassák az időseket a foglakoztatási kínálatról, a lehetőségekről, a kedvezményekről és egyebek mellett arról, hogy a szövetkezeti tagoknak kizárólag 15 százalék jövedelemadót kell befizetniük.

A riportban elhangzott, hogy az országos szövetség adatbázist hozott létre saját honlapján, ahol az érintettek értesülhetnek az aktuális foglalkoztatottsági lehetőségekről és azok pontos helyéről.

A képviselő utalt arra is, hogy az anyagi előnyökön túl fontos szempont az is, hogy a nyugdíjasok átadják tapasztalataikat a fiatal generációnak.