Szihalom: egyre népszerűbb a kemencés fesztivál

Az idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Szihalmon a Kemencés Gasztronómiai és Kulturális Fesztivált, amelyen a helyiek mellett részt vettek hátáron túli csapatok is.

Szihalom: egyre népszerűbb a kemencés fesztivál

Komoly hagyományokkal rendelkezik Szihalmon az a gasztronómiai és kulturális rendezvény, amelyen összemérhetik tudásukat a szakácsok, a finom falatokból pedig minden vendég kóstolhat, miközben kulturális programok szórakoztatják az embereket.

Mint Nyitrai Zsolt, Szihalom országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta: ez egy nagyon szerethető fesztivál, nem véletlen, hogy népszerűsége az évek során egyre növekszik. Nem csupán a helyiek, de a környékbeli és a határon túli csapatok is szívesen látogatnak el erre az eseményre.

Szihalom: egyre népszerűbb a kemencés fesztivál

Jól látható – folytatta -, hogy az utóbbi húsz évben egyre erősödnek a kisközösségek hazánkban és térségünkben is, ma már minden településnek van két-három emblematikus rendezvénye. Nem volt ez mindig így, hiszen a szocializmus évtizedei alatt szétverték, elsorvasztották ezeket a közösségeket, mert a hatalom tartott minden önszerveződéstől.