Először rendeztek lovasversenyt Mezőtárkányban

Nyitrai Zsolt, Mezőtárkány országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott szombaton részt vett a településen első alkalommal megrendezett Mezőtárkányi Fogathajtó versenyen, majd a sajtó érdeklődésére szólt miniszterelnöki megbízatásáról is.

TV Eger

Az idei esztendőben első alkalommal tarthatták meg a helyiek a fogathajtó versenyt, amely egyébként a megyei bajnokság 3. fordulója volt.

Először rendeztek lovasversenyt Mezőtárkányban

A kulturális programokban is bővelkedő eseményen Nyitrai Zsoltot friss állami kinevezéséről kérdezte a sajtó. A képviselő elmondta: legfőbb feladata, hogy közvetítsen a kormány, illetve Orbán Viktor miniszterelnök és az emberek között, felkarolja a jó kezdeményezéseket, valamint a különböző társadalmi csoportok ügyeit. Elmondta, hogy munkáját a Miniszterelnöki Kabinetiroda keretén belül végzi munkatársaival, és legfontosabb feladatuk, hogy minél több konzultációt szervezzenek a kapcsolatok erősítése érdekében.

Először rendeztek lovasversenyt MezőtárkánybanElőször rendeztek lovasversenyt Mezőtárkányban

Mint a mezőtárkányi esemény kapcsán hozzátette: Heves megye lovas megye, a magyar pedig lovas nép, ezért is örömteli, hogy nagy társadalmi összefogással először sikerült megrendezni itt ezt a versenyt. Ebben Szilvásvárad és Besenyőtelek példája, tapasztalata is segített.

Kérdésre válaszolva elmondta: ő maga is tanul lovagolni, de mint fogalmazott, még nem ért a folyamat végére…