Felújított sportcsarnok: újabb élmények várnak az egri közönségre

Átadták a felújított egri Kemény Ferenc Sportcsarnokot a sportolóknak és a közönségnek, miután befejeződött a rekonstrukciós munkálatok II. üteme. Az ünnepélyes eseményen mások mellett részt vett Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője is részt vett a Kemény Ferenc Sportcsarnok felújítását lezáró ünnepségen. Habis László Eger polgármestere szólt a II. ütem keretében elvégzett munkákról, a megújult küzdőtérről, a fűtő-hűtő rendszer korszerűsítéséről.

Felújított sportcsarnok: újabb élmények várnak az egri közönségre

Bényi Szabolcs Tamás, a Heves megyei közgyűlés alelnöke kifejtette, hogy a mérkőzések, győzelmek élményét soha nem felejtik el az emberek, ezért is fontos, hogy tovább fejlődjön Egerben és a térségben a sporttal kapcsolatos infrastruktúra.

Czene Attila olimpiai bajnok úszó azt hangsúlyozta, hogy az egri példa is bizonyítja: van értelme és haszna annak, hogy adóforintjainkat ilyen létesítményekre fordítsuk, hiszen e a sport a jövő nemzedék egészségének záloga is egyben.

Felújított sportcsarnok: újabb élmények várnak az egri közönségre

Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója azt mondta, hogy bár sokáig vártak erre pillanatra, de végül sikerült elérni a célt, majd köszönetet mondott a közönség és a sportolók türelméért, az átalakítás miatti kellemetlenségekért.

Az ünnepséget megelőzően Magadért sportolj! címmel sportfórumot tartottak a csarnokban a lakosság aktív részvételével.