Egerbe jön Claudia Cardinale

Az első ízben megrendezendő Egri Klasszikus Film Maraton világhírű sztárvendége Claudia Cardinale lesz, akivel a rendezvényre ellátogató egriek is találkozhatnak – jelentette be sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Mint Nyitrai Zsolt elmondta, a Film Maraton programsorozata illeszkedik abba a koncepcióba, amelynek lényege továbbra is az, hogy Eger minél több országos eseménynek adjon otthont, a megyeszékhely pedig minél több termékkel, produkcióval jelenjen meg Budapesten, így növelve az egész térség ismertségét, népszerűségét. Fontos cél, hogy továbbra is nemzetközi hírességek érkezzenek Egerbe, akik később jó hírünket viszik majd a nagyvilágba.

Egerbe jön Claudia Cardinale

Erre remek alkalom lesz – folytatta – az Egri Klasszikus Film Maraton megrendezése, amelynek sztárvendége Claudia Cardinale lesz, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Nyolc és fél, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat. Így Franco Nero egri látogatása után egy újabb filmcsillaggal találkozhatnak személyesen az egriek, illetve a programsorozat látogatói.

Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az intézmény hatvan éves történetének legfontosabb korszakát éli: gyűjteményük 6000 filmtekercset – ebből 2200 magyar alkotást – tartalmaz, és ezek felújítása éppen most vált időszerűvé, ezért a kormány támogatásával 300 film restaurálására van lehetőség. Ezek bemutatására szerveztek programot a fővárosi mozikban, ezt követi az egri rendezvény. Külön öröm számomra, hogy Eger az első vidéki város, ahol megrendezik a fesztivált – tette hozzá.

Egerbe jön Claudia Cardinale

Habis László, Eger polgármestere a város filmes hagyományairól beszélt, valamint arról, hogy Eger és Budapest kiváló kapcsolatát a Film Maraton sikeres megszervezése is jól példázza.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester a helyi filmes programok és az egri egyetem együttműködését szorgalmazta, Berényi Tamás, az Uránia mozi igazgatója pedig a Film Maratonnal kapcsolatos részleteket osztotta meg a jelenlévőkkel.