M25: Gyors ütemben haladunk az autópálya felé

A tervek szerint, rendben, késedelem nélkül halad az Egert az autópályával összekötő M25-ös út építése – jelentette ki Nyitrai Zsolt a beruházás egy újabb szakaszának, az Andornaktályát elkerülő útnak az átadásán.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta, jó ütemben halad az M25-ös építése, így hamarosan valóra válik a több évtizedes álom, Egerből közvetlenül, gyorsabban és biztonságosabban juthatnak el az emberek a fővárosba. Mindez megkönnyíti a családok, a vállalkozások és a turisták közlekedését. Megígértük, és meg is megcsináljuk! – tette hozzá a képviselő utalva arra, hogy hosszú évtizedeken keresztül nem sikerült megvalósítani ezt a régen várt beruházást.

A mai napra – folytatta – elkészült az andornaktályai elkerülő út a helyi polgármester által “kiharcolt” zajvédő fallal, valamint lezárult a 252. sz. főút rekonstrukciója is. Ősz végéig befejeződnek a teljes északi ütem munkálatai, ez 2X2 sávos utat jelent a közlekedők számára, majd ezután következik a déli szakasz megvalósítása.

M25: Gyors ütemben haladunk az autópálya felé

A honatya köszönetet mondott minden közreműködőnek, valamint a lakosságnak, amiért türelemmel viselték a munkálatokkal járó kellemetlenségeket.

Úgy hiszem, a fejlődés néha áldozatokkal jár, de biztos vagyok abban, hogy az új összekötő út kárpótol majd mindenkit – tette hozzá.

Juhász Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese arról szólt, hogy most a nagyberuházás két fontos eleme készült el: egy 3,7 kilométeres szakasz (két, az úton átívelő híddal), amely tehermentesíti Andornaktálya forgalmát, valamint az a teljes felújítás, amely Eger bekötését biztosítja az M25-ös autóútba a 800 méter hosszú meglévő út burkolatának megerősítésével. Mindehhez biztonságos kerékpárút, több buszmegálló kapcsolódik – tette hozzá.

Mint megerősítette: 2020 nyarára elkészül a déli ütem, s ekkor Eger már közvetlenül kapcsolódik majd az M3-as autópályához.

Habis László, Eger polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az egri szakasz átadásával sokkal komfortosabbá vált a lakosság közlekedése: a két új körforgalom kiépítésével pedig gyorsabbá, biztonságosabbá vált az utazás.

Szavai szerint már most érezhető, hogy egyre több befektető érdeklődik a térség iránt.

Vámosi László, Andornaktálya polgármestere örömének adott hangot, hogy a kormány segítségével lehetővé vált a település tehermentesítése, ugyanakkor bízik abban, hogy az út további sikeres ipari és turisztikai fejlesztéseket hoz majd a térségbe, így Andornaktályára is.