Bor, a közösség és a hagyomány ünnepe Egerszóláton

Az Egri borvidék egyik legszerethetőbb rendezvényének nevezte Nyitrai Zsolt az immár XXI. alkalommal sorra kerülő Egerszóláti Olaszrizling Fesztivált.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Egerszólát országgyűlési képviselője az ünnepi megnyitón elmondta, a település lakói legnagyobb rendezvényükön megélik a helyi közösség sikereit, és erősítik zászlósboruk, az Egerszóláti Olaszrizling hazai és nemzetközi hírnevét.

Bor, a közösség és a hagyomány ünnepe Egerszóláton

Mindezért köszönet illeti meg a helyi embereket, akit megálmodták és azóta is megrendezik a fesztivált, mert tisztelik a hagyományaikat és a múltjukat, de köszönet jár a szőlészeknek és borászoknak is, akik nélkül természetesen nem lenne mit ünnepelni  – tette hozzá a honatya.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra is, hogy az adósságkonszolidáció idején a település olyan jól gazdálkodott, hogy nem volt hitele, ezért a belügyminisztérium 20 milliós támogatással ismerte el ezt a teljesítményt.

Bor, a közösség és a hagyomány ünnepe Egerszóláton

A helyi önkormányzattal és a polgármesterrel egyeztetve közösen tervezték meg a fejlesztési lehetőségeket. Így létesül kondipark a településen, ezzel mód nyílik arra, hogy szabadtéren sportoljanak a helyi és környékbeli emberek – fejtette ki.

Az országgyűlési képviselő beszélt arról is, hogy még az ősszel 15 millió forint értékben újítják fel Egerszalók több útját. Ugyanakkor előttünk áll a Polgármesteri Hivatal, az orvosi rendelő, gyógyszertár és a védőnői szolgálat épületegyüttesének felújítása is – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

Verebélyi György, Egerszólát polgármestere méltatta azok munkáját, akik több mint húsz esztendeje évről évre megszervezik a település legfontosabb rendezvényét a lakóknak, akik ápolják a kulturális és gasztronómiai hagyományokat, és jó hírét viszik az Egerszóláti Olaszrizlingnek.