Átadták az új fitnesztermet Felsőtárkányban

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy Felsőtárkány az elmúlt évek beruházásai alapján a térség legdinamikusabban fejlődő települése – mondta a település új fitnesztermének átadásán Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Felsőtárkány országgyűlési képviselője.

TV Eger

Nyitrai Zsolt szólt arról, hogy éppen az ünnepség előtt eredményes egyeztetéseket folytatott az egészségügyért felelős államtitkárral az egri kórház további fejlesztéséről, ami jó hír a térségben élők számára. Hozzátette: az egészségügy szorosan hozzátartozik az emberek edzettségéhez, fizikai kondíciójához, így a most elkészült létesítmény is hozzájárul a kormány nemzetstratégiai céljához, az egészséges Magyarország megteremtéséhez.

A honatya szólt az eddig elért eredményekről, arról, hogy a 30 milliós adósságkonszolidáció után a helyiek – megszabadulva a tehertől – hozzáláthattak terveik megvalósításához. Ugyanakkor megépült a Széchenyi-híd, amely megkönnyítette a környékbeliek közlekedését, megújult az egészségház, a felsőtárkányiak birtokba vehették a szabadtéri sportpályát, és a felújítások mellett egy teljesen új sportlétesítménnyel is gazdagodott a település.

Átadták az új fitnesztermet Felsőtárkányban

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy a TOP pályázatok terén kimagasló eredményekkel büszkélkedhetnek a helyiek. A közel egymilliárdos beruházáshoz, a Berva-völgyi ipartelep fejlesztéséhez 460 milliós támogatást nyertek el az ipari infrastruktúra fejlesztésére. Eger után ez a legnagyobb egyösszegű kifizetés a térségben, így nem véletlen, hogy a projekt Felsőtárkány történelmének eddigi legnagyobb beruházása. A területen 40-50 cég 600 munkahelyet üzemeltethet, így az ottani munkakörülmények javítása elemi érdeke az itt élő embereknek.

Sok régi álom vált tehát valóra az utóbbi években, ami nagyban köszönhető Juhász Attila Simon polgármester munkájának, aki folyamatosan dolgozott, lobbizott a településért úgyis, mint a megyei közgyűlés tagja – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Juhász Attila Simon mindehhez hozzátette, a képviselő-testület támogatása nélkül nem értek volna el ilyen sikereket. A most átadott létesítmény kapcsán elmondta: a „Székely iskola” felújítását támogatásból finanszírozták, de úgy gondolták, hogy nem szabad megállniuk és tovább kell folytatni az épület bővítést és a modernizálását. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy az önerő mellett további 10 millióval támogatja a komplexum korszerűsítését: a már működő bölcsőde mellett egy újabb funkcióra, a konditerem megvalósítására is pályázatot adtak be és az említett 10 millió forintból korszerű, minőségi kardió- és fitneszgépeket szereznek be, ugyanakkor kialakítottak egy parkolót is.

Mint a nemzeti színű szalag átvágása után elhangzott, mostantól már használhatják is a felsőtárkányiak a korszerű konditermet.