Kovács Kati az első “Egri Csillag”

Nem szabad megfeledkeznünk azokról az egri születésű hírességekről, akik sokat tettek az országért és a nemzetért így öregbítve városunk jó hírét – jelentette ki Nyitrai Zsolt az Egri Csillagok Sétányának avatásán, ahol leleplezték az első csillagot, amelyen a népszerű egri énekesnő,  Kovács Kati neve olvasható.

TV Eger

Az Érsek utcában található Egri Csillagok Sétányának avatásán Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: továbbra is az a célunk, hogy népszerűsítsük Egert nemcsak az országhatáron belül, hanem az egész világon. Ezért adtunk nemrégiben otthont a kiemelkedő gasztronómiai rendezvénynek, a Stílusos Vidéki Éttermiség országos találkozójának, a Music Hungary könnyűzenei konferenciának, vagy a Bikavér Ünnepnek, amelyet Budapest főpolgármestere nyitott meg.

Kovács Kati az első “Egri Csillag”

Hozzátette: a jövőben minél több attrakciót, terméket kell megmutatnunk a fővárosban és az egész országban, ugyanakkor nekünk is fogadnunk kell ezeket a rendezvényeket, illetve ismert nemzetközi sztárokat, mint Franco Nerót, Claudia Cardinalét, vagy szólhatunk a napokban itt járt Terence Hillről, aki Egri Bikavért kapott ajándékba, és megígérte, hogy ellátogat Egerbe.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: nem szabad elfeledkeznünk a hazai hírességekről sem, akik Egerben születtek, vagy életük egy időszakát itt töltötték, és hozzájárultak az ország és a nemzet kultúrájának, tudományának fejlődéséhez, és így jó hírünket vitték a nagyvilágba.

Kovács Kati az első “Egri Csillag”

Az Egri Csillagok Sétánya azért létesült, hogy mindenki megtudja, kiket adott a világnak Eger: az első csillag a népszerű, Kossuth- és Liszt-díjas Kovács Katié lett, aki méltó módon képviselheti szeretett városát és annak a lakóit.

Habis László polgármester személyes élményeit idézte fel egyebek mellett annak kapcsán, hogy az akkor még diákként tanuló Kovács Katiban már akkoriban is látták a tehetséget az egriek, majd köszönetet mondott azért, hogy oly sok örömet szerzett városának és az egész országnak.

Kovács Kati az első “Egri Csillag”

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke emlékeztetett: az egyesület vezetése és a város közgyűlése úgy döntött, hogy négy – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – kategóriában avatnak majd díszkövet az évek során. Az egyesület tehet ajánlásokat arra, hogy a kritériumrendszernek megfelelően kik kaphatnak díszkövet a sétányon.

Kovács Kati nagy taps közepette köszönte meg a városnak a megtisztelő elismerést, majd elmondta, hogy amikor Hollywoodban járt, mindig megcsodálta a hírességek sétányát, és azt mondogatta magában, hogy neki biztosan nem lesz csillaga. Most Egerben ez az álma is megvalósult – tette hozzá.

Megtudtuk tőle azt is, hogy az említett Terence Hillről és Bud Spencerről is írt dalt. Ám nagyon sok dalt szerzett városáról, családjáról, tanárairól, emlékeiről – „Régi ház”, „Újra otthon” –, végül is repertoárjának fele Egerhez kötődik, ami egyáltalán nem baj – fogalmazott Kovács Kati a rajongók hangos ünneplése közben.