Fejlesztések és béremelések
a Magyar Postánál

Köszöntjük a postásokat a postai világnapon, és köszönjük munkájukat, amivel a magyar emberek, a magyar vállalkozások és intézmények mindennapjait segítik.

A Magyar (Királyi) Posta 1867-ben alakult meg, és bár fennállása óta számos változáson ment keresztül, a posta intézménye a mai napig kulcsfontosságú szerepet tölt be Magyarország életében, hiszen az egyik legnagyobb hazai foglalkoztató vállalat.

A ma több mint 30.000 postai dolgozót számláló Magyar Posta Zrt. a magyar kormány kiemelt stratégiai fontosságú intézménye, hiszen a levelek kézbesítése mellett,a nemzeti konzultációk lebonyolításában, az idősek nyugdíjának kézbesítésében is jelentős szerepe van.
Postásnak lenni felelősségteljes munkát igényel, hiszen a polgárok bizalmának elnyerése és megtartása a legfontosabb dolog.

Magyarország Kormánya fontos feladatának érzi a postás munkavállalók lelkiismeretes tevékenységének megbecsülését, valamint kiemelkedő teljesítményük támogatását.
Ennek érdekében a kormány a postásoknál is béremelést hajt végre. A 2017-ben megkötött 3 éves bérmegállapodásnak köszönhetően átlagosan 32 százalékos béremelés valósul meg a postai dolgozóknál 2019-re.
Emellett jelentős fejlesztések is indultak: a Magyar Posta egymilliárdos beruházást hajtott végre a csomaglogisztika területén, az elmúlt évben megerősítette a csomagautomaták kapacitását, valamint elindította a PAKK- projektet, amely lehetővé teszi a levelek követhetőségét az ügyfelek számára is.

Az ünnepnap alkalmából a kormány ezúton is köszönti a Magyar Posta Zrt. minden munkatársát!
Köszönjük munkájukat és a jövőben is számítunk Önökre!

Nyitrai Zsolt
kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott

(Kormányzati Tájékoztatási Központ)