Győztünk és most már papírunk is van róla

1145 millió forintot csoportosított át a magyar kormány Eger részére, hogy az összeget a Modern Városok Program fejlesztéseire fordíthassa a megyeszékhely. A döntésről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Habis László polgármester.

TV Eger

Olyan döntések születnek Egerrel kapcsolatban, amiről eddig csak álmodtunk – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.  Az elmúlt években egy sor döntés született Eger és az itt élő polgárok javára. Ezek igazságtételnek nevezhetőek, ugyanis régóta várattak már magukra, azok a fejlesztések, beruházások melyek most megvalósulnak.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az elmúlt héten írta alá Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormánydöntést, ami 327 millió forintot biztosít az Intermodális csomópont megtervezéséhez. Kiemelte, azt is hogy ütemterveknek megfelelően halad az M25-ös gyorsforgalmi út építése, valamint kormányfői ígérete van arra is, hogy megépül az Egert elkerülő út. A honatya most újabb Egert érintő jelentős döntésről számolt be Habis Lászlóval, Eger polgármesterével közös rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Győztünk és most már papírunk is van róla

Modern Városok Program végrehajtására, finanszírozására 1145 millió forintot csoportosított át a magyar kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló tartalékból Eger részére. Ez már hivatalos, pénteken a Magyar Közlönyben is megjelent.

A korábbi döntések és ez a döntés is azt mutatja, hogy Eger városa, az egri polgárok, családok, közösségek, vállalkozások számíthatnak Magyarország kormányára.  Nyitrai Zsolt továbbá hangsúlyozta – előttünk a város, mögöttünk a kormány.

Habis László polgármester hozzátette: a 1145 millió forintos gazdasági csomag a város fejlődésének felgyorsítását szolgálja. A több mint egy milliárd forintos összegből 450 millió forintot fordítanak a déli iparterület további infrastruktúrafejlesztésére. A második legnagyobb összeg a Zárkándi bástya teljes felújítását szolgálja majd, amivel a bástya egészét látogathatóvá tudják tenni. Mindemellett megvalósul a termálvíz szolgáltatás biztonságossá tétele a fürdők és a szállodák számára, amihez az önkormányzat még tavaly saját forrásból fúratott kutat. A Dobó utca 30. elől egy panorámalift viszi majd fel a várlátogatókat az egri várba. Ezek a fejlesztések mind a város és az itt élők érdekeit szolgálják a korszerű ipar – és turizmus fejlesztéssel, a munkahely teremtéssel.

A beruházásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy fejlesztések egy része jelenleg is zajlik, több projekt pedig már az engedélyeztetés, illetve a tervezés fázisában van.