Mostantól Egertől Poroszlóig tekerhetnek a kerékpárosok

Nyitrai Zsolt és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a nemzeti színű szalag átvágásával átadta az Egerből induló Mezőkövesden át Poroszlóig tartó 53 kilométeres szakaszt. A kerékpárosoknak szánt út alacsony forgalmú, burkolt közutakon, dombos tájakon halad át.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelent kerékpárosokat, valamint Révész Máriusz kormánybiztost, aki mindig is szívén viselte Eger és térsége, valamint a megye fejlesztését.

Mostantól Egertől Poroszlóig tekerhetnek a kerékpárosok

Révész Máriusz szólt arról is: a kormány célja, hogy 2030-ig hazánk az egyik legélhetőbb ország legyen. Ez jelenti a lakhatás feltételeinek megteremtését, a szolgáltatásokat, de a szabadidő hasznos eltöltését és az egészséges életmód elterjesztését is. Irigykedve nézzük – folytatta – azokat az osztrák nyugdíjasokat, akik 70 évesen „lazán körbetekerik” a Fertő-tavat, ezért nekünk is az a célunk, hogy egységes, más országokhoz is kapcsolódó hálózatot hozzunk létre hazánkban.

Mint elmondta, ez a hálózat kis forgalmú utakból, erdei szakaszokból, a gátakon található utakból és természetesen új építésű kerékpárutakból áll majd össze. Most ennek hálózatnak egy 53 kilométeres szakaszát adjuk át, és azért az Egerből induló utat, mert népszerű turisztikai központról van szó, továbbá a helyi országgyűlési képviselő is erősen javasolta, hogy mégiscsak Eger volna a legjobb helyszín – tette hozzá a kormánybiztos.

Mostantól Egertől Poroszlóig tekerhetnek a kerékpárosok

A kerékpárút már elkészült részén most is 100 tábla segíti a bringásokat, de a második ütem során újabb pihenők, információs táblák tovább népszerűsítik majd a kerékpáros turizmus elterjedését – fejtette ki véleményét Révész Máriusz.

Nyitrai Zsolt hozzátette: ezek a beruházások összhangban zajlanak más infrastrukturális fejlesztésekkel, az M25-ös összekötő út megépítésével, az egri intermodális csomópont kialakításával, az Egert tehermentesítő elkerülő szakasszal, az egri kerékpárút-hálózat létrehozásával, valamint azzal, hogy körbe lehessen biciklizni a Tisza-tavat.

A honatya külön is említést tett arról, hogy van egy kis rész az összefüggő térségi hálózaton, ez pedig az Egert Egerszalókkal összekötő szakasz, amely befejezésre vár. A kormány támogatja az út építését, de további forrásokra van szükség. Nyitrai Zsolt kijelentette, mindent megtesz azért, hogy a szükséges forrásokat megszerezzék, és 2019-ben elkészüljön az említett út.