Előttünk a város, mögöttünk a kormány!

Az M25-ös út, az intermodális csomópont, valamint az Egert tehermentesítő út építése eddig nem látott, történelmi léptékű fejlődést hoz a város közlekedésében – jelentette ki az egri közgyűlésen napirend előtti felszólalásában Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Az egri közgyűlésen – immár hagyományosan – Nyitrai Zsolt napirend előtt számolt be a nyilvánosságnak az elmúlt időszak Egert érintő kormánydöntéseiről, az eredményekről, valamint az új lehetőségekről, tervekről.

Előttünk a város, mögöttünk a kormány!

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy 2010-ben az új kormány azt ígérte, hogy 10 év alatt 1 millió új munkahelyet teremt Magyarországon. Ennek keretében került sor a ZF Hungaria egy újabb üzemének közelmúltbeli felavatására, amely közel 800 embernek biztosít majd munkalehetőséget. Kijelenthetjük – tette hozzá -, hogy aki ma Egerben és környékén dolgozni akar, annak lehetősége van erre. Köszönet illeti a céget, a kormányt, a Külgazdasági és Külügyminisztériumot és a városháza dolgozóit is, amiért Egerben épült meg ez a nagyszabású ipari beruházás.

A honatya hangsúlyozta: jó hír az is, hogy megkezdődött az egri intermodális csomópont megvalósítása, 300 milliós támogatásból elindulhatott a tervezés. A tömegközlekedési csomópont közös rendszerbe fogja majd össze a város kötött pályás vasúti, távolsági és helyi autóbusz közlekedését, de létesülni fog taxiállomás és épülni fog kerékpárút is. Az ötmilliárdos beruházás – amellyel csak kevés város büszkélkedhet hazánkban – gyorsabbá, kényelmesebbé teszi majd az utazást.

Szólni kell – folytatta Nyitrai Zsolt – arról 1145 millió forintos támogatásról is, amely a Modern Városok Program részeként érkezik Egerbe a város fejlődésének felgyorsítására: ebből az összegből folytatódik a déli iparterület további fejlesztése, a vár rekonstrukciója, valamint a Dobó utcáról a várba vezető panoráma lift megépítése.

Az országgyűlési képviselő kifejtette azt is, hogy régi álmunk vált valóra az Egert az autópályával összekötő M25-ös út megvalósulásával, amelynek északi ütemét nemrégiben adták át, az autósok pedig már használatba is vették az új szakaszt. Hozzátette azt is, hogy a beruházás fele már elkészült, így hamarosan az út biztonságosabbá és gyorsabbá teszi az utat a főváros felé. Szólt arról is, hogy még karácsony előtt egy újabb – a vár felújítását célzó – jó hír bejelentésére készülnek Habis László Eger polgármesterével együtt.

Nyitrai Zsolt kijelentette: látható, hogy Eger városa annyi támogatást és segítséget kapott az utóbbi években, amelyről eddig csak álmodhattunk. Mindez azt jelenti, hogy az egriek számíthatnak az Orbán Viktor által vezetett kormányra.

„Előttünk a város, mögöttünk a kormány!” – zárta napirend előtti felszólalását Eger országgyűlési képviselője.

A közgyűlésen megemlékeztek két közelmúltban elhunyt egri lokálpatrióta közéleti személyiségről, egykori önkormányzati képviselőről, Renn Oszkárról és Bíró Józsefről.