Átadták Ostoroson a megújult Közösségi Házat

Ostoros az elmúlt évek során végre valódi fejlődési pályára állt, ugyanakkor már látszódnak az új fejlesztési tervek és lehetőségek, amelyek a település gyarapodását, biztos jövőjét jelentik – mondta Nyitrai Zsolt Ostoroson, a felújított Rédei Miklós Közösségi Ház átadó ünnepségén.

TV Eger

Nyitrai Zsolt, Ostoros országgyűlési képviselője elmondta: a település a fejlődés éveit éli, miután a kormány adósságkonszolidációja révén megszabadultak a 40 milliós hiteltől, végre mód nyílt a fejlesztésekre. A tavalyi évben Böjt László polgármesterrel együtt avattuk fel az Ostoros és Eger közötti útszakaszt, ami a döntéshozók régi adóssága volt már, hiszen 1974 óta egyszer sem nyúltak ehhez a szakaszhoz. Ennek a beruházásnak az volt az előzménye, hogy a falu első embere a lakossághoz fordult, mondják meg ők, mi lenne a legsürgősebb feladat: naponta ugyanis 3300 jármű halad itt át. De megemlíthetem a tavaly átadott korszerűsített Polgármesteri Hivatalt is, amely méltó körülmények között fogadja a polgárokat – jelentette ki a képviselő.

Átadták Ostoroson a megújult Közösségi Házat

A helyi ambiciózus polgármester – folytatta – állandó párbeszédet folytat a közösséggel, a helyi emberekkel, és az ő javaslataikat próbáljuk meg – a reális lehetőségeket figyelembe véve – az egyeztetések után megvalósítani.

A helyi közösség tiszteli saját múltját, hőseit és hagyományait, mert enélkül nincs jövő. Ennek jegyében avatták fel a forradalom 60. évfordulóján az ostorosi 56-os Büszkeségpontot – tette hozzá.

A jövő fejlesztési lehetőségeiről elmondta: a lakosság és a polgármester párbeszédének eredményeképpen tervezik a mini bölcsőde létesítését, a Hősök tere felújítását, valamint egy kültéri fitnesz park kialakítását.

Átadták Ostoroson a megújult Közösségi Házat

Fotó: Berán Dániel

Böjt László szólt a beruházás részleteiről, arról hogy egy energiatakarékossági TOP-os pályázat révén nyertek 69 milliót a Közösségi Ház felújítására, amihez később sikerült még 6 milliós támogatást kapniuk. Így egy 75 millió forint értékű beruházás keretében korszerű, energiatakarékos épületet vehet most birtokba a település lakossága.

Az átadást követően a helyi nyugdíjasok műsora után Nyitrai Zsolt arról is szólt, hogy milyen fontos az idősek szerepe, tapasztalata egy közösségben, hiszen – utalva az eseményen szintén megjelenő ifjabb generációra – tudásukat, bölcsességüket adhatják át a fiataloknak.

Ezért – folytatta – meg kell becsülnünk a szépkorúakat, de nem csak a szavak szintjén, hanem anyagilag is: ezt a szándékot jelzi, hogy a kormány az utóbbi egy évben két alkalommal Erzsébet-utalványt, egyszer pedig nyugdíjprémiumot adott a nyugdíjasoknak.