Egri dolgozók kérték: új gyalogátkelő a Sas úton

A környéken dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalók kérésére, ma végre átadhatjuk azt a gyalogátkelőhelyet, amely biztonságosabbá teszi a közlekedést a Sas úti csomópont területén – jelentette ki egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Mint Nyitrai Zsolt elmondta, még a parlamenti választások előtt járt a közelben működő cégnél, ahol több mint száz megváltozott munkaképességű embertársunk dolgozik. Mivel ők lassabban és nehezebben mozognak, ezért jelezték, hogy egy zebra nagyban segítené őket, megkönnyítené, hogy biztonságosabban jussanak el a munkahelyükre – tette hozzá.

Egri dolgozók kérték: új gyalogátkelő a Sas úton

Ezt követően – folytatta a honatya – Habis László polgármesterrel együttműködve, sikerült teljesíteni ezt a kérést, így számukra, de az egész környék számára is kényelmesebbé vált a közlekedés. „Megígértük, megcsináljuk!” – zárta gondolatait a honatya.

Az átadó ünnepség végén a résztvevők együtt mentek át az új zebrán az út másik oldalára, ahol Nyitrai Zsolt virágokat nyújtott át a jelenlévő hölgyeknek a nemzetközi nőnap alkalmából.

A beruházás része annak az infrastrukturális fejlesztésnek, amelynek során teljesen megújul Sas, Kertész és Kistályai úti csomópont. A fejlesztéssel kapcsolatban elhangzott, hogy a jelenleg átadott átkelőhely az első ütem része és hamarosan egy újabb zebrával bővülhet a forgalmas útszakasz.