Képviselői elismerések március 15-e alkalmából

Március 15-e, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elismeréseket nyújtott át az egri városházán megrendezett ünnepségen.

TV Eger

Beszédében Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, március 15-e a magyarok szabadságszeretetének és függetlenségvágyának egyik legnagyobb ünnepe történelmünkben. Az 1848-as forradalom és szabadságharc lehetővé tette, hogy független nemzeti kormány irányítsa hazánkat, mindez visszatekintve is egy kiemelkedő vívmány, hiszen jól tudjuk, hogy küzdelmes múltunk során az oszmán, az osztrák, majd a szovjet birodalom ezt hosszú időn át lehetetlenné tette. Ám – folytatta a honatya – 1848, majd 1956 hőseinek áldozata nem volt hiábavaló, mert az 1989-es rendszerváltoztatás sikere tőlük ered.

Képviselői elismerések március 15-e alkalmából

Mint elmondta, ezen az ünnepen azon honfitársaink munkáját ismerjük el, akit elősegítik hazájuk, városuk, falujuk fejlődését, életútjukkal pedig példát mutatnak környezetükben, szakmai tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárulnak Eger és a térség további fejlődéséhez, hírnevének erősítéséhez.

Képviselői elismerések március 15-e alkalmából

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselői oklevelet adott át Jakabné Jakab Katalinnak, a Cukorbetegek Egri Egyesülete elnökének, aki az egri civil élet meghatározó tagja, az Egri Civil Kerekasztal mozgatórugója. Méltatásában a honatya elmondta: Katalinnak sikerült a betegségét pozitív energiává alakítania, hiszen országos szinten is példás sikerrel képviseli a cukorbetegek érdekeit. Két évtizedes tevékenysége okán lett Eger civil társadalmának ismert és népszerű szereplője, aki vallja, hogy nem érzi munkának, amit csinál, hiszen szereti az embereket, s ezt a szeretetet vissza is kapja a mindennapokban.

Képviselői elismerések március 15-e alkalmából

Ugyancsak országgyűlési képviselői oklevelet vehetett át Macsinka János, az egri gasztronómiai élet meghatározó séfje, közkedvelt személyisége, akinek – Nyitrai Zsolt szavai szerint – nagymértékben köszönhető, hogy Eger felkerült hazánk újra rajzolt gasztronómiai térképére, valamint az is, hogy Eger és a Macok Bisztró ma már szerepel az ország 10 legjobb étterme között.

A Macok a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja. A SVÉT egyesület tavaly 10. alkalommal rendezte meg éves találkozóját, ezúttal Egerben – az esemény házigazdája Macsinka János volt.