Mutassuk meg Brüsszelnek!

A Fidesz országjárásának egyik első állomásán Nyitrai Zsolt Egerben, a Polgárok Házában köszöntötte Kocsis Mátét, a párt parlamenti frakciójának vezetőjét, aki a közelgő európai parlamenti választások tétjéről beszélt a fórumon, majd válaszolt a jelenlévők kérdéseire is.

Hír TV

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a vendégek köszöntését követően bejelentette, hogy a választókerületben már több mint 15 ezer ember írta alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, amely a bevándorlás megállításának támogatását kéri a magyar emberektől. Az akció folytatódik, hiszen Brüsszelnek világosan kell látnia, hogy milyen egységes hazánk ebben a kérdésben.

Mutassuk meg Brüsszelnek!

Mint elmondta, az országjárás során 220 helyen kerül sor lakossági fórumra, ahol a Fidesz politikusai kifejtik álláspontjukat a választások jelentőségéről, ugyanakkor mód lesz arra is, hogy a közönség kérdéseket tegyen fel az előadóknak, de kifejthetik saját véleményüket is.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy az egriek számára is óriási a május 26-ai voksolás tétje, hiszen a térség számára a turizmus jelenti az egyik legfőbb bevételi forrást: a műemlékek, a bor, valamint gyógyvizeink rengeteg látogatót vonzzanak, ám ha az ország vagy a régió biztonsága megkérdőjeleződik, az katasztrofális következményekkel járhat. Ezért nem kérünk sem a migráns-kártyákból, sem a kvótákból, hogy ne tűnjön el országunk, és a jövőben is legyen saját otthona és kultúrája a felnövekvő generációnak! – figyelmeztetett a honatya.

Mutassuk meg Brüsszelnek!

Kocsis Máté arról szólt, hogy a nagy érdeklődés, a zsúfolásig megtelt terem is jelzi, nagyon fontos témáról van szó. Természetesnek tartjuk, hogy ha támogatást szeretnénk kapni a polgároktól, akkor ki kell érdemelnünk a bizalmukat, így az országjárás, az egri fórum kiváló lehetőséget teremt az eszmecserére.

Kocsis Máté kitért arra is, hogy tűrhetetlen a közbeszéd eldurvulása, mint kifejtette: „Bangóné Borbély Ildikó, szocialista képviselő nyilatkozatában patkánynak nevezte támogatóinkat, így önöket is, azt a hárommillió szavazót, aki ránk adta voksát!”.  Elvárjuk az MSZP-től, a Heves megyei, az egri szocialistáktól, hogy azonnal távolítsák el a képviselőt a közéletből! – tette hozzá a politikus.

Mutassuk meg Brüsszelnek!

Visszatérve az uniós választásokra, a frakcióvezető elmondta: a legutóbbi alkalommal, 2014-ben még egyáltalán nem volt téma Európában az illegális migráció, ugyanakkor öt évvel később már minden a bevándorlásról és a terrorizmusról szól földrészünkön, a két dolog között pedig kapcsolat van, ezt kár lenne tagadni – tette hozzá.

Mindebből látszik, milyen nagyot fordult a világ, ám az EU vezetői fél évtized alatt sem tudták megoldani a problémákat és válaszokat adni a kérdésekre. A baj az – mondta Kocsis Máté –, hogy ha nem sikerül megállítani a bevándorlást a közeljövőben, az visszafordíthatatlan következményekkel jár Európában és hazánkban, mert a társadalomban bekövetkezett változást már nem lehet visszafordítani!