A családok és az ország biztonsága a tét!

A Fidesz országjárásának füzesabonyi állomásán Nyitrai Zsolt köszöntötte Tuzson Bencét, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkárát, aki a május 26-i európai parlamenti választás sorsdöntő jelentőségéről beszélt azon a lakossági fórumon, ahol válaszolt a jelenlévők kérdéseire is.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony országgyűlési képviselője elmondta, hogy a térségben is sokan támogatják Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, amely – egyebek mellett – a kvótarendszer elvetését, a migráns-kártya megszüntetését tartalmazva – összességében a bevándorlás megállításához kér támogatást a magyar emberektől.

A családok és az ország biztonsága a tét!

Örömmel jelenthetem, hogy több mint 15 ezer aláírás gyűlt össze ebben a választókörzetben, de az akció folytatódik, mert Brüsszelnek világosan kell látnia, hogy hazánk egységes ebben a kérdésben – tette hozzá.

Térségünk számára alapvető fontosságú, hogy az ország és saját lakóhelyünk továbbra is biztonságos maradjon, ugyanis történelmi és természeti értékeink miatt a turizmus húzóágazatnak számít. A választások tétje tehát az is, hogy ez a biztonság a jövőben is megmaradjon – fejtette ki.

A családok és az ország biztonsága a tét!

A nap híréről – az olasz belügyminiszter látogatásáról – szólva Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a migrációellenes együttműködés példaértékű hazánk és Itália között, és míg Orbán Viktor vezetésével Magyarország a szárazföldön, addig Matteo Salvini és országa a tengeren védi meg a határokat a bevándorlóktól.

Hangsúlyozta azt is, hogy az országjárás remek alkalom arra, hogy kifejthessék álláspontjukat a közelgő választások tétjéről, de arra is, hogy a politikusok megismerjék az emberek véleményét, hiszen csak így tudják hitelesen képviselni hazánkat Brüsszelben.

Tuzson Bence köszöntőjében megjegyezte, szemmel látható, hogy az utóbbi négy évben sokat fejlődött a város, és a fejlesztések folytatódnak a jövőben is, van tehát mit megvédeniük a füzesabonyiaknak.

Az EP-választások kapcsán az államtitkár elmondta: ma már senki sem emlékszik arra, mi volt a 2014-es uniós kampány témája, ma azonban egyértelmű, hogy ez a migráció kérdése. Ez az ügy értékválasztásra készteti egész Európát, hiszen a viták is három fő téma körül zajlanak. Ezek: a keresztény kultúra megőrzése, a család fogalmának leírása, valamint a határvédelem kérdése. Talán nem is kell magyarázni, hogy a hagyományos család, az európai kultúra hívei számára fontos igazán hazánk védelme, míg a bevándorláspártiak mindezen értékek tagadói – tette hozzá.

Tuzson Bence szólt arról is, hogy a bevándorláspárti erők egy része elfogadja a brüsszeli vezetők által kijelölt kötelező utat, vagy egyenesen támadják azokat az országokat, aki tőlük eltérő véleményt fogalmaznak meg. Mi az erős tagállamok szövetségében, nem pedig az Európai Egyesült Államokban hiszünk, mint például Gyurcsány Ferenc és pártja. Nem engedhetjük meg, hogy Magyarország elveszítse önállóságát, ezért akinek fontos gyermekeink jövője, az tudja, melyik álláspontot támogassa a választásokon – jelentette ki az államtitkár.

A füzesabonyi lakossági fórum második részében a jelenlévők tehették fel kérdéseiket, illetve mondhatták el észrevételeiket.