A bevándorlást meg kell állítani!

A második hete zajló országjárás keretében Nyitrai Zsolt a Baranya megyei Nagykozáron tartott lakossági fórumot az európai parlamenti választások tétjéről és jelentőségéről. Az esemény házigazdája Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője volt, aki a Fidesz-KDNP nevében köszöntötte a pécsi, a Pécs környéki és a helyi vendégeket.

Pécs TV

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott elmondta: 19 nappal a választás előtt büszkén jelenthetjük be, Orbán Viktor migrációellenes hét pontját (amely a bevándorlás megállítását célozza) immár másfél millió magyar támogatta aláírásával, miközben az akció tovább folytatódik.

Világosan látszik – folytatta –, hogy Európa két részre szakadt a migráció kérdésében: az egy fél támogatja azt, míg mi határozottan ellenezzük, hogy bevándorlók lepjék el földrészünket, és hogy bárki illegálisan átléphesse határainkat. E két szembenálló nézet között kell választani május 26-án – fejtette ki a képviselő.

A bevándorlást meg kell állítani!

Mi mindig is azon voltunk, hogy a fontos kérdéseket megvitassuk az emberekkel akár kormányon voltunk, akár nem. Így volt ez a konzultációk alkalmával a lakástámogatás vagy éppen a rezsicsökkentés ügyében.

Jó lenne, ha az EU is meghallgatná a tagországok állampolgárainak véleményét, és figyelembe venné annak a felmérésnek az eredményét, amelyből kiderül: az emberek ma a migrációt, ezzel összefüggésben a közbiztonságot és a terrorizmust tartják a legfontosabb problémának Európában – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

Szólt Manfred Weberről, a Néppárt csúcsjelöltjéről is, aki azt nyilatkozta a minap, hogy nincs szüksége a magyar szavazatokra a Bizottság elnöki címének elnyeréséhez. Ezt az országunkat sértő véleményt el kell utasítanunk, majd Orbán Viktort idézve hozzátette: egy ilyen jelöltet a kormány és Magyarország egyszerűen nem támogathat!

A honatya hangsúlyozta: Brüsszel 2010 óta diktálni akar a kormánynak, mert megszokta, hogy előtte mindig szolgai módon követték utasításait, ám az akkor alakult kormány nem hódolt be, csakis az ország érdekeit tartotta fontosnak. Így nem kért az IMF kölcsönéből sem, a megszorítások helyett saját utat választott, és inkább a bankokat adóztatta meg az emberek helyett.

Ennek az önállóságnak köszönhetjük, hogy 2010 óta 800 ezer új munkahelyet teremtettünk, hogy nyugdíjprémiumot tudunk adni nyugdíjasainknak, hogy az elsőtől a kilencedik osztályig  ingyen adjuk a tankönyvet, valamint azt is, hogy az idén 79 milliárdot fordíthatunk a gyermekek étkeztetésére. Ugyanakkor a családvédelmi akcióterv révén a bevándorlók helyett a magyar családokat támogatjuk, hogy ösztönözzük a gyermekvállalást kedvezményes kölcsönökkel, autóvásárlási kedvezménnyel vagy éppen a nagyszülői GYED-del.

Orbán Viktor és kormánya 2015-ben elsőnek ismerte fel Európában a migráció veszélyét. Gyorsan lépett, megépítette a kerítést – amelyet az ellenzék továbbra is le akar bontani – így biztonságossá tette az országot. Ma már számos európai politikus látja be, hogy helyes volt ez a politika és egyre többen követik Magyarország példáját – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Hoppál Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP népszerűsége példátlan módon növekszik kilenc éve, így ma 54 százalékos ez az arány. Ennek okául egyrészt a tehetetlen ellenzéket nevezte meg. Ugyanakkor – tette hozzá -, a kormány, és annak vezetője Orbán Viktor olyan politikát képvisel, amely – a migráció kezelésének kérdésében is – kivívta az választók nagy többségének rokonszenvét.