A kormány támogatja a magyar családokat és vidéket

Eddig sosem látott családtámogatási rendszerrel, valamint a magyar vidék fejlesztésével segíti a kormány a fiatalok életkezdését, ráadásul erősíti a hazai falvak vonzerejét – jelentette ki az új bölcsőde avatásán Nyitrai Zsolt Ostoroson.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Ostoros országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, a település sokat fejlődött az utóbbi években, a falu jó kezekben van, Böjt László polgármester és az önkormányzat a helyi emberek igényeit és elképzeléseit valósítja meg.

A kormány adósságkonszolidációja 40 milliós hiteltől szabadította meg a helyieket, mindez lehetőséget teremtett a tervezésre és a beruházások elkezdésére. Ennek eredményeképpen hosszú várakozás után végre megújult az Ostorost Egerrel összekötő út, korszerű Polgármester Hivatal várja az embereket, felavatták az ’56-os Büszkeség pontot, most pedig itt állunk az új mini bölcsőde átadásán – fejtette ki a honatya. Nyitrai Zsolt a jövő beruházásainak kapcsán beszélt a Hősök terének felújításáról, valamint a kültéri fitnesz park és játszótér kialakításáról is.

A kormány támogatja a magyar családokat és vidéket

A kormány – folytatta – a párbeszéd híve, ezért mindig is meghallgatta az emberek véleményét: legutóbb 1,3 millióan nyilvánítottak véleményt, és ezek alapján készült el a családvédelmi akcióterv, amely a bevándorlók helyett a magyar családokat támogatja intézkedéseivel. Soha nem látott otthonteremtési kedvezményekkel, hitelekkel, autóvásárlási támogatással, a nagyszülői GYED bevezetésével segít azon honfitársainknak, akik gyermeket vállalnak. Három év alatt 21 ezer bölcsődei férőhelyet alakítanak ki, így – Ostoroshoz hasonlóan – az egész országban segítik a családok mindennapi életét, boldogulását – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt szólt a magyar vidéket támogató programról, amely az 5 ezer fő alatti településeket segíti, hiszen – megfogalmazása szerint – sikeres vidék nélkül nincs sikeres Magyarország. A cél, hogy lakhatási támogatásokkal, a közlekedés fejlesztésével megtartsák a fiatalokat, sőt új családokat csábítsanak a megújuló, vonzó falvakba – jelentette ki Ostoros országgyűlési képviselője.

A kormány támogatja a magyar családokat és vidéket

Böjt László polgármester arról beszélt, hogy a kormány bölcsődei programjához kapcsolódva az önkormányzat élt a lehetőséggel, így az ostorosi Szőlőfürt Óvoda infrastrukturális fejlesztésére kiírt pályázat révén az óvoda tagintézményeként megépülhetett a mini bölcsőde. Az összességében 70 milliós beruházás költségeiből 58 milliót tesz ki a központi támogatás, 12 milliót pedig a helyiek önerőből teremtettek elő.

A kormány támogatja a magyar családokat és vidéket

A polgármester és az országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal segítették a bölcsőde megvalósítását, melyet a legifjabb ostorosiak már birtokba is vettek.