Egri boros szálloda nyílt Budapesten

A Juhász Testvérek Pincészetének új fővárosi szállodája és bemutatóterme tovább népszerűsíti az egri bor jó hírét itthon és külföldön egyaránt – jelentette ki Nyitrai Zsolt azon a terézvárosi ünnepségen, amelyen megnyitották az új egri kötődésű hotelt Budapest belvárosában.

Egri boros szálloda nyílt Budapesten

Juhász Ádám, a pincészet ügyvezető igazgatója köszöntőjében örömmel jelentette be, hogy két évvel a munkálatok elkezdése után megnyílt pincészetük „okos” szállodája és bemutatóterme a főváros szívében. A létesítményben a legkorszerűbb technológia automatikusan vezérel minden egyes szobát, azok fűtését vagy éppen hűtését. Ám még ennél is fontosabb, hogy boraik népszerűsítése mellett híres séfek garantálják azt, hogy a gasztronómiai élmény is feledhetetlen legyen. Hozzátette: a pincészet óriási ütemben fejlődik, ennek friss bizonyítéka, hogy az idei bordeaux-i „borok olimpiáján” egy arany és egy ezüst medált hoztak haza kiváló boraikkal.

Egri boros szálloda nyílt Budapesten

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: Eger legfontosabb célja, hogy minél több hírességet fogadjon, ugyanakkor minél több csúcsterméket mutassanak a fővárosban, amely Eger testvérvárosaként is segíti  a megyeszékhely népszerűsítését.

Az Egri borvidéken – folytatta – tízezer szőlész és borász van, az ő munkájuknak köszönhető, hogy boraink rendre a legjobb eredményeket érik el a nemzetközi versenyeken a hazai borvidékek közül. Meg kell említeni azt is, hogy a vörösborok közül az Egri Bikavér érdemelte ki elsőként a hungarikum minősítést, a legfrissebb hírünk pedig az, hogy hamarosan megjelenik a csak az egri borok számára készült különleges palack: a helyi borászok által megálmodott üvegekbe a legjobb egri vörös- és fehérborok kerülnek majd.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, a most átadott „okos” szálloda és bemutatóterem újabb lehetőséget teremt arra, hogy minél több hazai és külföldi turista népszerűsítse az egri nedűket.

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere mindehhez hozzátette: azt tudjuk, hogy Budapest és az ország kulturális centruma, szíve Terézváros, hiszen az Opera mellett számos történelmi intézmény található a belvárosban. Szőlőjük viszont nincs, így az egri pincészet jóvoltából immár kiváló borokat is bemutathatnak a kerületben.