Köszönet a magyar gazdáknak!

Hálával tartozunk azért, amiért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ idén minden eddiginél szélesebb körben indította el országosan és Heves megyében is a Magyarok Kenyere program – 15 millió búzaszem jótékonysági akciót. A kormány támogatja a gazdákat, ezért továbbra is küzdenek az Európai Unióban, hogy megkapják az őket megillető támogatásokat – jelentette ki Nyitrai Zsolt a Sarudon, a Magyarok Kenyere program megnyitóján.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormány áprilisban petíciót indított a magyar földért és a gazdákért, és már több mint 200 ezer aláírás gyűlt össze.  Egyértelművé kell tennünk – folytatta -, nem engedhetjük meg, hogy a magyar gazdák kárára átcsoportosítsanak forrásokat Brüsszelben a migráció támogatására. Ez a terv veszélyezteti az agrárgazdaságot, a benne dolgozók megélhetését. Azt üzenjük tehát a brüsszeli szervezeteknek, hogy a jövőben gyorsan és a lehető legegyszerűbb módon tegye lehetővé a források lehívását!

Mind a petíció, mind a Magyarok Kenyere program kapcsán köszönetet kell mondanunk a MAGOSZ és a NAK országos és Heves megyei vezetésének és tagságának a hatalmas szervezőmunkáért és támogatásért– tette hozzá Nyitrai Zsolt. Sokszor megfogalmaztuk már – fejtette ki – hogy MAGOSZ nélkül nincs polgári kormányzás, de most hozzátehetjük: nélkülük nincsenek polgári önkormányzatok sem!

Köszönet a magyar gazdáknak!

Dr. Juhász Attila Simon, a Fidesz-KDNP Heves Megyei Közgyűlésének elnökjelöltje arról szólt, hogy egy értékes és követendő jótékonysági kezdeményezésről van szó, s ha elnyeri a választáson az elnöki tisztséget, azon dolgozik majd, hogy a Heves megyei polgárok, gazdák minél jobban éljenek majd, így városaink, falvaink felzárkózzanak az uniós szinthez, és javuljon a lakosság életminősége.

Azért kéri az emberek támogatását az októberi önkormányzati választásokon, hogy az ellenzék bevándorláspárti politikájával szemben az EU a magyar emberek érdekeit tartsa tiszteletben.

Köszönet a magyar gazdáknak!

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a sarudi eseményen megköszönte az adományokat, amelyeket jó szívvel, önzetlenül adtak a támogatók. Ezzel nemzeti, lelki közösséget teremtettek. A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatunk nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtünk a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatjuk el a rászorulóknak.

Mód nyílik arra is, hogy az EU-n belül szövetkezzünk és szövetségeseket gyűjtsünk az agrárium érdekeinek megvédésére- tette hozzá. Tavaly 604 tonna búzát sikerült összegyűjteni, ám ez az idén növekedni fog, ugyanakkor feladatunk az is – főként a kárpátaljai magyarok körében – hogy képzéssel támogassuk az ottani gazdákat.

Karkus János, a NAK Heves Megyei szervezetének alelnöke házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd arról beszélt, hogy nagy örömmel csatlakoztak a programhoz. Elmondta, hogy folyamatosan, növekvő mértékben érkeznek az adományok, amelyek jelzik: a közös cél igazi közösséget teremt.

Szendrei László, a Heves Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, a NAK megyei elnöke mindehhez hozzátette, véleménye szerint egyértelmű az akció sikere, mert a tavalyi évhez képest háromszor annyi felajánlás érkezett. Az adományozók érzik, hogy jó és felemelő érzés támogatni a rászoruló gyermekeket, akik továbbra is bízhatnak a Heves megyei gazdákban.

A beszédeket követően dr. Ternyák Csaba egri érsek, Gordos Attila református esperes, valamint Buday Barnabás evangélikus esperes közösen áldották meg a magyarok kenyerét.