A biztonság és a fejlődés a választások tétje!

Vári Attila pécsi polgármesterjelölt meghívására Nyitrai Zsolt tartott fórumot a baranyai megyeszékhelyen, aki a közelgő önkormányzati választások tétjéről és jelentőségéről beszélt a szépszámú közönség előtt.

Hír TV

Vári Attila, aki nem mellesleg kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó, a Fidesz-KDNP pécsi polgármesterjelöltje régi ismerősként köszöntötte a fórumon a miniszterelnöki megbízottat, Eger és térsége országgyűlési képviselőjét.

Nyitrai Zsolt az ország gazdasági eredményeiről szólva kifejtette, hogy az idei esztendő első negyedévben a magyar GDP 5,2 százalékkal nőtt, ugyanakkor az államadósság 2010 óta 10 százalékkal lett kevesebb. Hozzátette, hogy 2010-2019 között 791 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékon áll, ami azt jelenti, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen kedvező a munkaerőpiaci helyzet Magyarországon.

A biztonság és a fejlődés a választások tétje!

A gazdaság erősödése lehetővé tette a kormány számára, hogy családvédelmi akció keretében támogassa a gyermekvállalást és a gyermekes családokat. A kormány jövőre 162 milliárdot szán az akciótervre. Emellett majdnem 2500 településen elindult a falusi CSOK, és érkeznek az igénylések a családi otthonteremtési kedvezményhez (CSOK) kapcsolódó támogatott kölcsön iránt is.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett: a kormány mintegy 1369 milliárdos hiteltől szabadította meg az önkormányzatok, akik így bátrabban kezdhették el fejlesztéseiket.

A Modern Városok Program szólva kijelentette, hogy az Magyarország eddigi legnagyobb városfejlesztési programja: országszerte autópályák, kórházak, kulturális intézmények, ipari parkok épülnek, és turisztikai beruházások valósulnak meg. Az elmúlt egy évben összesen 22 város jutott támogatáshoz a program keretein belül, és 138 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg.

Nyitrai Zsolt az ellenzék ténykedése kapcsán figyelmeztetett arra, hogy ezek a pártok a kormány egyik legnagyobb vívmányát, a biztonságot, valamint a nyugodt jövőt és az önállóságot akarják elvenni a magyar emberektől. Az ellenzéki politikusok az Európai Unió intézményeinél aknamunkát folytatnak hazánk ellen, hiszen azért dolgoznak, hogy életbe lépjen a kvótarendszer, és bevándorlókat telepítsenek Magyarországra – hangsúlyozta a képviselő.

Aki azt szeretné, hogy gazdasági sikerek révén a beruházások folytatódjanak, és egyre több fejlesztési támogatás érkezzen az önkormányzatokhoz, illetve akinek fontos hazánk biztonsága, és nem akar bevándorlókat a közvetlen környezetében, az a választásokon a mi jelöltjeinkre szavaz! – fejtette ki Nyitrai Zsolt.