Eger városa a virágkorát éli

Választási ciklust lezáró közgyűlést tartottak az egri városháza dísztermében, ahol Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott tartott napirend előtti felszólalást. Beszédében említést tett az elmúlt 5 esztendő sikereiről, Eger fejlődő pályára állításáról, és a város jövőbeni lehetőségeiről.

TV Eger

Nyitrai Zsolt felszólalásának elején utalt arra, hogy a cikluszáró közgyűlés mindig jó alkalom arra, hogy számba vegyük, mi történt az elmúlt 5 évben városunkban.

Mint mondta: Eger egy rendkívül jó adottságokkal rendelkező város, egy igazi ékszerdoboz, amely méltán híres határainkon innen és túl.

Eger városa a virágkorát éli

Az infrastruktúra-fejlesztések okán Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy minden egri számára jó hír az, hogy hosszú évtizedek ígérgetései után végre összeköttetést kap Eger az M3-as autópályával. Mint mondta: ezt korábban minden politikai erő megígérte. (Az egyik leghíresebb ilyen bejelentés Medgyessy Péter, MSZP-s miniszterelnöktől származik, aki tömegek előtt ígérte meg a megépítését 2002-ben, a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban – a szerk.)

Mint a képviselő aláhúzta: “a Jobbik képviselője, az összeállt egri ellenzék polgármesterjelöltje egy rossz ritmusban újraterveztette volna a nyomvonalat, ezzel évekre elodázva az M25-ös út megépítését.”

Az M25-ös út megépítésével az Eger-Budapest távolság jelentősen lerövidül, az út biztonságosabbá válik, még több turista és vállalkozás érkezik Egerbe, ezáltal több bevételhez juttatva az egri családokat és vállalkozásokat.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy Eger a megyeszékhelyek közül kivételes módon intermodális csomópontot kap, ami a távolsági és helyi tömegközlekedés összehangolását jelenti. Miniszterelnöki ígéret van az egri elkerülő út megépítésére is, mely jelentős mértékben tehermentesíti majd városunkat az átmenő forgalomtól.

Az október 13-i választás legnagyobb tétje az elkerülő út megépítése. Az M25-ös út, az intermodális csomópont és az elkerülő út együtt, egy történelmi léptékű közlekedési infrakstruktúra-fejlesztést jelent a városban.

A további fejlesztések kapcsán Nyitrai Zsolt kiemelte, hogy megújulnak, szebbé válnak történelmi emlékeink is, így nemzeti emlékhelyünkön a várban szépül a Zárkándy-bástya és a Varkoch kapu, továbbá egy panorámalift is épül. Megújulás alatt áll a Minorita templom és hamarosan kezdődik a Bazilika felújítása is. Új óvodák épülnek és orvosi rendelők újulnak meg a városban.

A közlekedésfejlesztéssel kapcsolatban szólt arról is, hogy több más útszakasz mellett teljesen megújul a Sas út, de a jelentősebb épületeink is felújítás alatt állnak, mint például a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.

Öt év, több száz fejlesztés Egerben. Több mint százmilliárd forintnyi kormányzati fejlesztési forrás érkezik Egerbe, amelyből az itt élő emberek mindennapjait tesszük szebbé és jobbá. Kimondhatjuk: Eger városa a virágkorát éli – tette hozzá.

A további fejlesztések kapcsán kiemelte, hogy városunkban épül a Nemzeti Úszó- és Vízilabdaközpont, és fejlődnek az ipari területek is.

Mint fogalmazott: “Az ellenzék polgármesterjelöltje azt mondja, Gyurcsány idejében jobb volt. Szerintünk azonban nincs így. Elég, ha csak a kórházat megnézzük. Gyurcsány idejében volt a Hospinvest és a privatizáció, mára pedig egy kiszámítható működés irányába indult el.”

Mint mondta – “Senki nem gondolhatja azt, hogy ezek a források csak úgy az ölünkbe hullottak. Ezért menni kell, kilincselni kell, harcolni kell a minisztériumokban, versenyezni kell a városokkal. Szükséges a jó terv, a vízió amelyek megvalósításához szövetségeseket kell találni Egerben, Budapesten és Brüsszelben. A sikerhez kapcsolatrendszer és együttműködés kell.”

A választás tétje az, hogy a fejlődő pályára állt Egerben a megkezdett beruházásokat be tudjuk-e fejezni, és tudunk-e idehozni újakat.

Nyitrai Zsolt a közéleti kínálatról úgy fogalmazott: “azt tudom mondani, hogy a fent említett lobbizást, kilincselést és versenyfutást sikeresen és eredményesen csak Habis László tudja megvalósítani. Habis László egy tapasztalt, higgadt és felkészült vezető.”

Nyitrai Zsolt záróbeszéde végén megjegyezte, hogy sem Bódás Bianka, sem Mirkóczki Ádám, sem Pócs Alfréd, sem pedig Somodi Sándor nem tud sikeres és eredményes vezetője, és lobbistája lenni a városnak. Nincs meg a kapcsolatrendszerük és az érdekérvényesítő képességük, amire a fejlődő Egernek szüksége van, Mirkóczki Ádám ráadásul nyíltan bevándorláspárti.

Eger az elmúlt öt évben fejlődő pályára állt. Ne torpanjunk meg, ne forduljunk vissza. A fejlődésre további garancia Habis László polgármester személye – üzente beszédét lezárva Nyitrai Zsolt, és arra kérte a választópolgárokat, hogy vegyenek részt az október 13-i önkormányzati választásokon és szavazzanak a további fejlődésre, majd végül megköszönte a képviselők elmúlt öt évben végzett munkáját.

(Eger Hírek)