Szociális szolgáltató központot avattak Egerbaktán

Nyitrai Zsolt meghívására Egerbaktára látogatott Fazekas Sándor korábbi földművelésügyi miniszter, aki a helyi Szociális szolgáltató központ átadási ünnepségén méltatta a település vezetésének és lakosságának összefogását a kormányzati támogatások felhasználása kapcsán.

Szociális szolgáltató központot avattak Egerbaktán

Fazekas Sándor egyebek mellett elmondta, mindig nagy öröm számára, ha új létesítménnyel gazdagodik egy település, mert ez erősíti a helyi közösséget. A központ létrejötte érinti a szociális étkeztetést, a házigondozást, így a település szinte valamennyi lakosának életét jobbá teszi, így meghatározza az emberek mindennapjait Egerbaktán.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Egerbakta országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a választások közeledtével érdemes felidézni az eredményeket, amelynek feltétele az volt, hogy végre legyen gazdája a településnek. Emlékeztetett: az előző polgármester csődbe vitte a települést, ma pedig ő vezeti az egyesült ellenzék megyei közgyűlési listáját.

Szociális szolgáltató központot avattak Egerbaktán

A kormány az adósságkonszolidáció során 11 milliós hitelt vállalt át az önkormányzattól, amelynek felelős vezetője minden pályázati eszközt kihasznált annak érdekében, hogy szebbé, élhetőbbé tegye Egerbaktát: megújult a játszótér, megépül park és a buszmegálló, ma pedig átadtuk a szociális szolgáltató központot. A Magyar Falu Program keretében korszerűbb lesz az úthálózat, de megújul az önkormányzati hivatal és a ravatalozó is. A program célja, hogy fejlődjön a vidék, és egyre több fiatal család válasza otthonául a gyönyörű magyar vidéket – fejtette ki a honatya.

A választások tétje, hogy Varga Tibor vezetésével befejeződnek, illetve elkezdődnek-e az újabb  beruházások, hiszen az ő kapcsolatrendszere garanciát jelent a fejlődésre – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Szociális szolgáltató központot avattak Egerbaktán

Varga Tibor megköszönte a kormányzati plusztámogatást a kormánynak, valamint országgyűlési képviselőjüknek, így az elhúzódó építkezés költségét – 67 millió forintot – ki tudták fizetni a szociális központ költségeit. Ugyanakkor hangsúlyozta: újabb pályázatok elnyerésével további tervek válhatnak valóra.

Az ünnepség után a vendégek – köztük volt mások mellett dr. Juhász Attila Simon, a Heves megyei Közgyűlés elnökjelöltje – megtekintették a korszerű létesítményt.