Nincs koronavírusos beteg Heves megyében

A koronavírus megjelenése kapcsán a kormány veszélyhelyzetet hirdetett az ország egész területére. Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy ebben a rendkívüli helyzetben elengedhetetlen az, hogy a térség közéleti szereplői együttműködjenek egymással, ezért került sor pénteken délelőtt egy rendkívüli polgármesteri értekezletre a Megyeházán.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott üdvözölte, hogy a polgármesterek pártállástól függetlenül elfogadták a meghívást. Jelen voltak az illetékes szervek és hivatalok vezetői is, ezért rendkívül hasznos volt a találkozó, hiszen minden felmerülő kérdést sikerült megtárgyalniuk – fogalmazott a képviselő.

Mint elmondta: a polgármestereket nagyon sokan keresik fel a koronavírussal kapcsolatban, ezért ezen a fórumon lehetőség nyílt arra, hogy ezeket a kérdéseket külön-külön is megvitassák, illetve ha kell, azokat közvetlenül az operatív törzs irányába továbbítsák – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Rendkívüli polgármesteri egyeztetés a koronavírusról

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott bejelentette, hogy Heves megyében nincs a vírustól megbetegedett ember. Eddig nyolc személyt vizsgáltak, valamennyiük tesztje negatív lett. Karanténban ketten voltak: az egyik már elhagyhatta, a másikuknak pedig az első tesztje negatív volt, így hamarosan feloldhatják a rá vonatkozó karantént is.

Dr. Vácity József a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója elmondta, hogy személyesen is megtiszteltetésnek vette, hogy elhívták erre a találkozóra, hiszen – mint fogalmazott – itt közvetlenül tudta tájékoztatni a polgármestereket arról, hogy a kórház mindenben felkészült arra, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása megtörténhessen, és fenn tudjon maradni Heves megyében. A kórház működése stabil, minden, ami az ellátáshoz szükséges rendelkezésükre áll – tette hozzá Dr. Vácity József főigazgató.