Képviselői elismerések az 1848-as forradalom évfordulóján

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője elismeréseket adott át az 1848-as forradalom évfordulóján két kiváló egri szakembernek: Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetőnek és dr. Harcsa Eleonóra főorvosnak.


TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a magyar szabadságot soha nem adták ingyen, ezt megtanultuk Rákóczi idejében, láttuk 1848-ban, 1956-ban, illetve a rendszerváltoztatás idején, 1989-ben is.

Képviselői elismerések az 1848-as forradalom évfordulóján

Nemzedékeink, nemzetünk hosszú időn keresztül birodalmak uralma alatt élt, hol az oszmán, hol az osztrák, hol pedig a szovjet birodalom mondta meg a magyaroknak, hogy mit kell tenniük – fejtette ki.

Ugyanakkor 1848. március 15-én Magyarország beírta magát Európa történelemkönyvébe. A magyarok a szavak, a tettek és a diplomácia erejével elérték, hogy megalakuljon a független magyar kormány, így saját védelme és pénzügyi függetlensége lett az országnak. Elértük, hogy önállóan működhessen saját törvényhozásunk – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Képviselői elismerések az 1848-as forradalom évfordulóján

Mint hozzátette, számunkra igen fontos a függetlenség, a biztonság és a szabadságszeretet. Ezen értékek ma is alapvetőek, ma is képviseljük ezeket, és ezt a hozzáállást ajánljuk egész Európának.

Mi, magyarok büszkék vagyunk kultúránkra, magyarságunkra, tiszteljük elődeinket, a múltat, és hiszünk a magyar jövőben – hangsúlyozta a képviselő.

Képviselői elismerések az 1848-as forradalom évfordulóján

Immár hagyomány – tette hozzá –, hogy nagy nemzeti ünnepeinken – március 15-én, augusztus 20-án, október 23-án -, mint Eger és térsége országgyűlési képviselője a közösség nevében elismerő oklevelet nyújtok át azoknak, akik saját területükön kiváló eredményt értek el, és erősítik Eger hírnevét.

Nyitrai Zsolt képviselői elismerő oklevelet adott át Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetőnek, aki Eger város értékeit már több mint 30 éve mutatja be. Az elmúlt három évtized alatt külföldi és belföldi turisták százezreit kísérte Egerben és Magyarországon egyaránt.

Képviselői elismerések az 1848-as forradalom évfordulóján

Közel 15 évig meghívott óraadó volt a főiskolán, de az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnökeként is ismerhetjük.

Mint a képviselő megjegyezte: Gabriella lényegében Eger reklámarca, sok-sok anekdotával színesítve mutatja be Eger ismert és kevésbé ismert nevezetességeit, szépségeit. Munkája során alkalma volt személyesen találkozni II. János Pál pápával is, akivel kezet foghatott.

Képviselői elismerő oklevelet kapott dr. Harcsa Eleonóra főorvos, rendelőintézeti igazgató, aki 1982 óta dolgozik a Markhot Ferenc Kórházban belgyógyászként, diabetológusként, klinikai farmakológusként. Tagja a kórház Intézeti Kutatásetikai Bizottságának és a Tudományos Bizottságnak is.

Képviselői elismerések az 1848-as forradalom évfordulóján

Több más szakmai szervezet, társaság és kuratórium mellett tagja a Magyar Diabetes Társaságnak, a diabetológiai kongresszusok szakmai szervezője, előadója. Aktívan vesz részt  több civil szervezet tevékenységében, többek között a Cukorbetegek Egri Egyesületében. A lakossági szűrőnapok fő szervezője: a cukorbetegekkel való foglalkozás számára hobbi, szenvedély és élethivatás.

A szakrendelésen túl orvostudományi kutatásokkal is foglalkozik, melyek nagyon fontosak a jövőre nézve.

Nyitrai Zsolt elmondta azt is, hogy dr. Harcsa Eleonóra elismerése és eredményes tevékenysége az egész kórházi kollektíva sikere is egyben.