Felhívás a cukorbetegséggel élőkhöz!

Szakértői becslések alapján hazánkban több mint egymillió honfitársunk él cukorbetegséggel. Nekik különösen fontos, hogy a koronavírus idején otthon maradjanak – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalán megjelent legújabb tájékoztató videóban.


Magyarország Kormánya

Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke elmondta, a cukorbetegek különleges helyzetben vannak a járvány esetén. Fontos, hogy minél többen otthon maradjanak és folytassák a számukra előírt kezelést.

A megfelelő vércukor beállítás, a diabetes jó anyagcsere helyzete ugyanis segíthet abban, hogy minél kisebb eséllyel kapják el a fertőzést!

– hangsúlyozta. Az innovatív kezelésekre, inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslatok érvényessége a veszélyhelyzet idején meghosszabbodik, ezekért a papírokért nem kell elmenni a diabetológushoz – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a videóban megköszönte a diabetológusok, valamint a diabetessel foglalkozó szakmai- és betegszervezetek munkáját, és arra kért mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra.